Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vedeta săptămânii: Monica Davidescu

Monica Davidescu, actriță cu ștate vechi pe scena românească, ne-a vorbit cu sinceritate despre cele mai noi pro- iecte ale sale, despre locurile în care preferă să meargă în vacanțe, despre cum s-a adaptat rolului de mamă și cum reușește să se mențină într-o formă de invidiat!

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2018 - 12:12

PROFESIE

Ce mai pregătești acum?

Am început această stagiune cu premieră la minunata „Livada de vișini”, în regia lui David Doiashvilli  unde joc Liubov Ranevskaia, alături de o echipă minunată de actori, la Teatrul Național București. Acum am terminat lucrul cu cele două premiere din primavara aceasta, „Amor Amar”, la Teatrelli, în regia lui Mircea Cornișteanu, o comedie foarte reușită despre cuplurile vremii noastre și în care se regăsesc mulți bărbați și multe femei, și chiar săptămâna asta am avut premierea la Teatrul Dramaturgilor cu piesa „Călătoarea și Shakespeare”, text al autoarei Lucia Verona, în regia Ruxandrei Balașu. A fost o stagiune plină. Am avut  multe repetiții și spectacole și pot spune că asta mă bucură cel mai mult. Acum, lucrez la adaptarea unui text în două personaje. Evident că nu vă pot spune despre ce e vorba decât înainte de premieră. Ca nouă provocare profesională, am descoperit cât de greu, dar frumos, este jocul cu copiii. Împreună cu Editura Litera mergem în școli unde îi incităm la lectură și joc pe cei mici. Nu știi la ce să te aștepți, așa că, în fiecare dimineață, în care merg în școli am premieră cu improvizație alături de copii pe care îi întâlnesc prima dată. Și, ca de obicei, merg la toate castingurile pregătindu-mă temeinic, pentru că e foarte important pentru un actor sa lucreze cu regizori diferiți. Așa am reușit să învăț multe și așa mi-am depășit propriile limite.

Care este cea mai importantă lecție învățată în cariera de actriță?

Că e nevoie să fii prezent și sănătos, cu toată atenția și toată energia și concentrarea. Că trebuie să fii generos și că, atunci când nu ești dorit undeva, să lași totul și să îți găsești altă cale, doar a ta. Ești puternic când te bazezi pe tine și pe ce poți să faci bine pentru cei din jur, nu când aștepți să fii servit, chemat, gâdilat în orgoliu...

 

TIMP LIBER

Ai un loc preferat din oraș?

Teatrul Național București sau Metropolis, sau Teatrelli, sau Teatrul Dramarurgilor, sau Elisabeta sau orice alt loc de artă și cultură. Recomand petrecerea timpului liber într-un astfel de loc.Te schimbă în bine și dacă ești spectator și dacă ești actor.

Unde ieși cu prietenii sau cu familia?

De obicei ieșim la surorile mele care stau în afara Bucureștiului, sau la alți prieteni care au curte și multă liniste. Îmi place să îmi aud tovarășii de conversație, nu să urlu la ei în încercarea de a acoperi muzica de la o terasă sau alta. În București, merg des în parcuri la doleanța fetiței.

Ce gen de film preferi și care a fost cel mai recent film vizionat?

Am văzut de curând în deschiderea festivalului de film european „La revedere, acolo sus”, un film franțuzesc foarte bun. Prefer filmele psihologice care includ multă acțiune, dar îmi plac și filmele făcute după romane celebre sau muzicalurile.

Care este destinația de vacanță preferată?

Marea. În vacanță trebuie să fie cald, plăcut, liniste și oameni dragi alături.

 

STIL & DIETĂ

 

Cum ți-ai defini stilul vestimentar?

Clasic-sport.

Cine/ce te inspiră?

Sunt inspirată forțat de prietene din lumea modei, și pentru asta le mulțumesc. Din conversații banale la telefon, ne mai dăm o întâlnire, mai văd ceva și mă las sfătuită de ele.

Care ar fi tendințele pe care le-ai încerca în această vară?

Salopeta de vară, ușoară, răcoroasă. O singură piesă, ușor de îmbrăcat și care nu necesită călcare după spălare. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine.

Cum arată meniul tău zilnic?

Depinde de cât de încărcată e ziua. În orice caz, încep cu două pahare de apă caldă cu lămâie, continui cu cafea slabă cu lapte de soia, plus o gustare de dimineață, dacă am timp, dacă nu... mănânc la prânz. Prânzul înseamnă o supă sau o ciorbă fără carne, sau un felul doi bazat pe legume. Foarte rar mănânc două feluri deodată. Iau o gustare mică înainte de spectacol, pe la 4 sau 5 după-amiază, adică un biscuit sau un fruct.  Seara, după spectacol, ciugulesc ceva dacă mi-e foame, dacă nu, beau apa. Când nu am spectacol cinez acasă cu familia. Tot un singur fel de mâncare.

Cum ți s-a schimbat stilul de viață de când ai devenit mamă?

Mi-am pliat programul după cel al fetiței noastre, integrând-o totodată în stilul meu. Ne adaptăm reciproc, în funcție de situație. 

 

Comentarii

loading...