Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Vânzările de vin pe plan mondial s-ar putea reduce la jumătate din cauza pandemiei

Închiderea barurilor şi a restaurantelor pentru a împiedica răspândirea coronavirusului a redus considerabil vânzările de vin pe plan internațional.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2020 - 23:05

Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), care reprezintă 47 de ţări producătoare de vin, a avertizat, joi, că veniturile producătorilor de vin din Europa ar putea scădea la jumătate, din cauza epidemiei de coronavirus.

"În Europa, închiderea acestui important canal de distribuţie ar putea duce la o reducere cu 35 la sută a volumului şi la o reducere cu aproape 50 la sută a vânzărilor", a declarat directorul general al OIV, Pau Roca, citat de agențiile internaționale de presă.

Comerţul internaţional cu vin a depăşit 31,8 miliarde de euro în anul 2019, ceea ce a reprezentat un nivel record, a anunţat OIV. Liderul acestui sector economic a fost Franţa, cu 9,8 miliarde de euro.

Comentarii

loading...