6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleTOP 3 joburi ”plătite scump!” în România

TOP 3 joburi ”plătite scump!” în România

Drept urmare, oricine își dorește să intre în competiția pentru ocuparea unui serviciu bine remunerat ar trebui să se adapteze noilor cerințe de pe piață și să se orienteze către domenii precum IT-ul, arhitectura, sau chiar către industrii ceva mai nonconformiste. Vrei să știi care sunt cele mai bine plătite joburi pe care le poți face la noi în țară? Vezi topul nostru!

 

1. Programator

Într-o eră suprasaturată de tehnologie și de gadgeturi și softuri tot mai inteligente, se impune necesitatea de a exista specialiști care să se ocupe de implementarea și mentenanța acestor programe computerizate care stau la baza performanței produselor menționate anterior. Astfel, jobul de programator devine unul dintre cele mai cerute pe piața actuală din România. De ce ai nevoie pentru a practica această meserie? De puțină voință și de un curs specializat care să te ajute să înveți bazele programării. În doar câteva luni de exercițiu și de determinare poți ajunge să capeți experiență și să îți stabilești un program preferențial. Pentru început, poți debuta ca angajat în cadrul unei companii de profil, tocmai pentru a te integra mai rapid în această sferă. Odată ce ai acumulat experiență, poți să practici meseria de programator și ca freelancer, ceea ce îți aduce o mulțime de beneficii, pe lângă cele materiale.

2. Arhitect

Nu este niciodată prea târziu să începi o facultate care să te ajute să-ți schimbi cariera și poate chiar nivelul de trai. Facultatea de Arhitectură reprezintă o alternativă foarte bună pe care să o iei în calcul dacă vrei un job care să îți confere satisfacții de ordin financiar, dar nu numai. În plus, ai un motiv real să te îndrepți către jobul de arhitect, mai ales că trendul în acest sens este unul ascendent pe piața din România. Se caută oameni care într-adevăr să genereze valoare, iar beneficiile materiale sunt pe măsura eforturilor depuse. Ca arhitect  ai posibilitatea de a lucra pe cont propriu sau în cadrul unui birou de arhitectură și poți câștiga sume cu multe zerouri!

3. Model online

Dacă cele două joburi despre care am vorbit mai sus sunt potrivite pentru oamenii care îmbină creativitatea cu gândirea analitică, e interesant de spus că poți face foarte mulți bani și din nișe ceva mai puțin exploatate și mai nonconformiste. Industria videochatului oferă și ea oportunități demne de luat în calcul, mai ales dacă ești o persoană care își dorește venituri mari, dar fără a avea un program strict. De exemplu, un model de videochat glamour poate ajunge să încaseze, lunar, venituri de până la 5000 $, doar din simple dialoguri cu membrii care accesează comunitățile online de videochat. Un studio de videochat București care a propulsat modele de top în această nișă este Glamour Studio Vitan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă