Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În ceea ce priveşte soluţiile pentru designul şi amenajările de interior, noul an debutează în forţă, multe dintre târgurile fanion în acest domeniu fiind programate în primele săptămâni ale anului

Tendinţe în designul de interior: vom locui conform unor noi standarde?

Sunt astfel fixate încă de la început megatendinţele valabile pe tot acest parcurs ca vânzătorii să aibă timp să facă comenzile necesare astfel încât clienţii să poată demara noile proiecte, între acestea fiind: sustenabilitatea, confortul, soluţiile inteligente şi practice.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 08.01.2019 - 16:39

Cum trebuie să fie făcute amenajările pentru a respecta mediul înconjurător şi a oferi  cât mai mult confort? Cum trebuie să fie designul de interior pentru a putea fi caracterizat drept contemporan? Ce atribute trebuie să îndeplinească o casă pentru a fi considerată perfectă, a corespunde exact nevoilor de viaţă actuale? Ce trebuie să facem pentru a avea o casă sănătoasă, a ne putea în ea relaxa şi desfăşura diverse activităţi?  Sunt câteva dintre întrebările la care au răspuns soluţiile prezentate la aceste târguri iar în prim plan şi ca studiu privind tendinţele s-au plasat culorile, lumina, natura şi plantele, mobilierul multifuncţional şi inteligent.

 Heimtextil – spre o nouă utopie

Materialele textile sunt cele care dau tonul principal în ceea ce priveşte tendinţele în designul de interior precum şi  fashion şi, de aceea, sunt studiate şi cercetate cu mare atenţie iar târgul Heimtextil (8 - 11 ianuarie, Frankfurt) este cel mai presigios şi reprezentativ în acest domeniu.

O zonă special amenajată din cadrul complexului este prevăzută în noul  Heimtextil Trend Space, din pavilionul 3.0, în care se vor putea descoperi tendinţele 2019/2020. Expoziţia care va ilustra megatendinţele momentului în domeniul designului de interior va fi o prezentare extravagantă având ca temă “Toward Utopia”.

Pentru ilustrarea temei alese au fost selecţionate  materiale, texturi şi alte elemente inovative care, în combinaţie cu alte materiale, produc efecte surprinzătoare.

Anul 2019 vine cu diverse provocări iar sustenabilitatea continua să ocupe gândurile noastre. Ca răspuns căutăm căi spre o nouă utopie  - o societate clădită pe responsabilităţi individuale şi care să respecte fiecare persoană şi mediul său înconjurător, o lume  în care locuirea se va face, deci, conform unor noi standarde.

Este binecunoscut faptul că ritmul nenatural al vieţii actuale poate avea un efect negativ asupra sănătăţii iar designerii caută diverse rezolvări  în vederea compensării acestu fapt.  La interior soluţiile par a veni din ecologie prin apelul la natură precum şi la folosirea culorilor, materialele textile jucând în continuare un rol decisiv.  Vor fi oferite mai multe scenarii interactive privind astfel de concepte de locuire ale viitorului. O emisiune Heimtextil live va fi disponibilă, în aceasta reprezentanţii acestui târg şi membrii Trend Counsil vor explica tendinţeleprivind culorile, materialele şi designul care va fi în cerere în 2019.

Comentarii

loading...