13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleTeatrul Naţional inaugurează amfiteatrul de pe acoperiş. FOTO

Teatrul Naţional inaugurează amfiteatrul de pe acoperiş. FOTO

Spre sfârșitul acestei luni, Teatrul Național “I.L.Caragiale” va inaugura o nouă sală, de data aceasta una în aer liber, pe acoperișul clădirii.

Cu o capacitate de 299 de locuri, amfiteatrul în aer liber de pe TNB se află la o înălțime de peste 40 de metri de la sol, are șase lifturi de acces, care urcă din foaierul Sălii Mari la nivelul 4, este dotat cu instalații de sunet și lumină și cu un spațiu de joc foarte generos. Sala va fi inaugurată oficial joi, 24 mai, urmând ca spațiul, pe lângă reprezentațiile teatrului, să poată găzdui și alte spectacole și evenimente.

În ultima perioadă, Teatrul Național din București a făcut mai multe demersuri pentru a definitiva lucrările la acest spațiu spectaculos.

De asemenea, terasa, care ar putea fi amenajată ca restaurant-bar-cafenea pe acoperiș și care ar urma să înlocuiască celebra “Lăptărie a lui Enache”, este și ea gata, așteptând oferte din partea investitorilor care ar fi dispuși să se implice.

Teatrul Național a anunțat anul trecut o licitație pentru închirierea unor spații destinate unui restaurant, însă până în prezent acestea nu au fost închiriate. O terasă însă a fost deschisă și funcționează în prezent în aer liber, lângă Sala Mare.

Publicul care dorește să vadă Amfiteatrul de pe acoperiș înainte de primele spectacole programate acolo o poate face în fiecare zi de luni, în cadrul Tururilor Ghidate ale TNB, la orele 12.00, 14.00 și 16.00. În cadrul acestor tururi, publicul are acces în zonele culiselor și în locuri în care, de obicei, nu ajunge, putând să afle lucruri mai puțin cunoscute din istoria teatrului, de la amfitrionul și ghidul Ionuț Corpaci. Biletele se pot achiziționa atât online, cât și de la casa de bilete a TNB.n ultima perioadă, tot în clădirea TNB, în foaierul Sălii Mari, a fost deschisă și o librărie, unde se găsesc atât cărți de teatru, cât și beletristică și obiecte de papetărie sau cadouri. De asemenea, spațiile de la parterul clădirii găzduiesc expoziții de artă plastică și fotografie.

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă