20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăLifestyleRowan Atkinson nu va mai fi Mr. Bean

Rowan Atkinson nu va mai fi Mr. Bean

Rowan Atkinson a făcut o serie de dezvăluiri publicației Radio Times. Actorul și-a motivat alegerea de a nu-l mai juca pe celebrul Mr. Bean, dezvăluind că interpretarea acestui erou amuzant și gafeur i se pare acum de-a dreptul „stresantă și obositoare” și că nu mai este pentru el o bucurie să-l joace. „Aștept cu nerăbdare să-i pun capăt”, a mărturisit acesta.

Actorul britanic l-a interpretat pe Mr. Bean într-o serie televizată de mare succes, difuzată între 1990 și 1995, apoi l-a reluat în lung-metrajele „Bean – O comedie dezastru” (1997) și „Mr. Bean în vacanță” (2007). Toate producțiile au fost difuzate și pe micile ecrane din România.

Totuși, Rowan Atkinson nu renunță definitiv la personaj. Acesta lucrează la o animație inspirată de Mr. Bean: „După ce am realizat o serie animată (e vorba despre producția „Mr. Bean: The Animated Series”, din 2002 – n.r.), acum lucrez la un lung-metraj de animație care îl va avea ca erou pe Mr. Bean, iar pentru mine e mult mai ușor să interpretez personajul doar vocal, nu și vizual”, a continuat actorul.

Vedeta a mai declarat, printre altele, că nu este surprinsă de succesul personajului său, spunând:

„Succesul domnului Bean nu m-a surprins niciodată. A privi un adult comportându-se într-un mod copilăresc fără a fi conștient de inadecvarea lui este fundamental amuzant. Faptul că producția este mai degrabă vizuală decât verbală a cântărit și ea la succesul avut la nivel internațional”. Totuși actorul are în gând un personaj în pielea căruia și-ar dori să revină pe marile ecrane: „Nu-mi place ca responsabilitatea de-a fi amuzant să cadă doar pe mine, niciodată nu m-am dat în vânt după asta, cu excepția lui „Blackadder”, unde răspunderea pentru amuzament a căzut pe mai mulți umeri, nu doar pe ai mei”, a mai spus el. Rowan face referire la un celebru serial de comedie britanic, „Blackadder”.

Rowan Atkinson a fost și scenarist al serialului și a parodiat mai multe personaje istorice, cum au făcut și celelalte celebrități din distribuție, de la Jim Broadbent la Miriam Margolyes, Colin Firth, Miranda Richardson, Hugh Laurie, Stephen Fry sau Kate Moss.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă