13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleRegizorul iranian Asghar Farhadi va prezida juriul Festivalului de Film de la...

Regizorul iranian Asghar Farhadi va prezida juriul Festivalului de Film de la Sarajevo

Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, autor al unor filme ca ‘Winter Sleep’, laureat cu Palme d’ Or la Festivalul de la Cannes din 2014, sau ‘Three Monkeys’, premiu pentru cel mai bun regizor la Cannes în 2008, va fi distins cu Inima de Onoare a oraşului Sarajevo pentru contribuţia sa extraordinară la arta cinematografică.

Ceylan este, de asemenea, autorul filmelor ‘Once upon a time in Anatolia’ şi ‘Urak’, laureate cu Marele Premiu al Festivalului de la Cannes în 2011 şi respectiv 2002.

Printre personalităţile omagiate la Festivalul de Film de la Sarajevo se numără vedete ca regizorii Oliver Stone şi Atom Egoyan sau actorii Robert de Niro, Benicio del Toro, Angelina Jolie şi Gael García Bernal.

Anul acesta, alături de regizorul şi scenaristul Farhadi, care va prezida juriul, va fi prezent şi câştigătorul premiului Oscar pentru regie, polonezul Pawel Pawlikowski, al cărui film ‘Cold War’ va inaugura vineri prima seară a festivalului.

Până la încheierea sa pe 17 august, vor fi prezentate 266 de filme în 18 secţiuni diferite.

Printre producţiile spaniole proiectate în cadrul festivalului se numără scurtmetrajele ‘Los desheredados’, de Laura Ferrés, şi ‘Timecode’, de Juanjo Giménez Peńa, alături de lungmetrajul ‘Todos lo saben’, de Asghar Farhadi, o coproducţie Spania, Italia şi Franţa, avându-i ca protagonişti pe actorii spanioli Penélope Cruz şi Javier Bardem.

Va fi proiectat şi filmul ‘El ángel’, de Luis Ortega, o coproducţie spaniolă-argentiniană; ‘Teatro de guerra’, de Lola Arias, o coproducţie Argentina, Spania şi Germania; scurtmetrajul argentiniano-elveţian ‘En la boca’, de Matteo Gariglio; şi scurtmetrajul chilian ‘El verano de león eléctrico’, de Diego Céspedes.

Vor putea fi, de asemenea, vizionate: ‘Adam’, de María Solrun, o coproducţie Mexic, Germania, Islanda şi SUA şi ‘Kaoticni zivot Nade Kadic’ (Viaţa haotică a Nadiei Kadic), de Marta Hernaiz Pidal, un film mexicano-bosniac, vorbit în limba bosniacă.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă