Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Regizorul iranian Asghar Farhadi va prezida juriul Festivalului de Film de la Sarajevo

Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai mare eveniment cinematografic din Balcani, se deschide vineri, unde vor fi prezentate 266 de filme din 56 de ţări şi al cărui juriu va fi prezidat de regizorul iranian Asghar Farhadi, câştigător a două premii Oscar, potrivit EFE.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.08.2018 - 17:49

Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, autor al unor filme ca 'Winter Sleep', laureat cu Palme d' Or la Festivalul de la Cannes din 2014, sau 'Three Monkeys', premiu pentru cel mai bun regizor la Cannes în 2008, va fi distins cu Inima de Onoare a oraşului Sarajevo pentru contribuţia sa extraordinară la arta cinematografică.

Ceylan este, de asemenea, autorul filmelor 'Once upon a time in Anatolia' şi 'Urak', laureate cu Marele Premiu al Festivalului de la Cannes în 2011 şi respectiv 2002.

Printre personalităţile omagiate la Festivalul de Film de la Sarajevo se numără vedete ca regizorii Oliver Stone şi Atom Egoyan sau actorii Robert de Niro, Benicio del Toro, Angelina Jolie şi Gael García Bernal.

Anul acesta, alături de regizorul şi scenaristul Farhadi, care va prezida juriul, va fi prezent şi câştigătorul premiului Oscar pentru regie, polonezul Pawel Pawlikowski, al cărui film 'Cold War' va inaugura vineri prima seară a festivalului.

Până la încheierea sa pe 17 august, vor fi prezentate 266 de filme în 18 secţiuni diferite.

Printre producţiile spaniole proiectate în cadrul festivalului se numără scurtmetrajele 'Los desheredados', de Laura Ferrés, şi 'Timecode', de Juanjo Giménez Peńa, alături de lungmetrajul 'Todos lo saben', de Asghar Farhadi, o coproducţie Spania, Italia şi Franţa, avându-i ca protagonişti pe actorii spanioli Penélope Cruz şi Javier Bardem.

Va fi proiectat şi filmul 'El ángel', de Luis Ortega, o coproducţie spaniolă-argentiniană; 'Teatro de guerra', de Lola Arias, o coproducţie Argentina, Spania şi Germania; scurtmetrajul argentiniano-elveţian 'En la boca', de Matteo Gariglio; şi scurtmetrajul chilian 'El verano de león eléctrico', de Diego Céspedes.

Vor putea fi, de asemenea, vizionate: 'Adam', de María Solrun, o coproducţie Mexic, Germania, Islanda şi SUA şi 'Kaoticni zivot Nade Kadic' (Viaţa haotică a Nadiei Kadic), de Marta Hernaiz Pidal, un film mexicano-bosniac, vorbit în limba bosniacă.

Comentarii

loading...