4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleRegina Elisabeta a II-a va da startul maratonului de la Londra

Regina Elisabeta a II-a va da startul maratonului de la Londra

Un podium va fi instalat în incinta castelului, situat la 40 km de Londra, de unde regina va apăsa butonul la ora 10,00 GMT pentru a da startul competiţiei, se arată într-un comunicat.

“Noi suntem profund onoraţi de faptul că Majestatea sa a acceptat invitaţia de a deschide Maratonul 2018. Cu atât mai mult, cu cât acest lucru se produce la 110 ani după maratonul olimpic din anul 1908, lansat de la castelul Windsor de prinţesa Marie, bunica reginei”, a afirmat John Spurling, preşedintele comitetului organizator.

O altă coincidenţă a acestei date o reprezintă startul dat de regină la o zi după cea de-a 92-a sa aniversare: Elisabeta a II-a este născută pe 21 aprilie 1926.

Aproximativ 40.000 de concurenţi se vor alinia startul acestei probe, ce va avea loc pe clasica distanţă de 42,195 km, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă