Podgoria Lechința - Teaca

O firmă românească a cucerit trei medalii de aur la concursul internațional de vinuri

O firmă din România a cucerit trei medalii de aur la cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Est.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2021 - 10:40

O casă de vinuri din România a cucerit trei medalii de aur la cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Est.

"Casa de Vinuri ZAIG, parte a zonei viticole Lechința - Teaca din nordul Transilvaniei, a câștigat 3 medalii de aur la ediția din acest an (a XVIII-a) a VINARIUM International Wine Contest, cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Est. Rezultatele reconfirmă calitatea superioară a vinurilor din nordul Transilvaniei, recunoscute de sute de ani", anunță un comunicat de presă difuzat marți, 15 iunie 2021.

La ediția din anul 2021 a VINARIUM International Wine Contest au fost medaliate cu aur trei sortimente ale Casei de Vinuri ZAIG: Chardonnay 2020, Sauvignon Blanc 2020 și Pinot Noir 2020. La ediția din acest an a concursului au fost înscrise 1.242 de probe de vin din 25 de țări.

Casa de Vinuri ZAIG este o cramă de familie, cu istorie și tradiție în viticultură, aparținând ultimei familii de sași din localitatea Teaca din județul Bistrița-Năsăud.

Comentarii