Nici după 15 mai nu vom merge la restaurant sau la mall, nu vom ieși din localitate fără motiv

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți seară, că nici după data de 15 mai, în România nu vor fi deschise nici restaurantele, nici magazinele tip mall.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.04.2020 - 09:23

"Nici după 15 mai nu vom merge la restaurant sau la mall, nu vom ieși din localitate fără un motiv întemeiat", a precizat, marți seară, președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a spus că știe că românii au făcut eforturi să respecte restricțiile impuse de starea de urgență și că aceste eforturi au determinat o evoluție a pandemiei în România mai puțin gravă decât în alte țări, cum ar fi, de exemplu, Spania.

Președintele Iohannis a precizat că măsurile din România vor fi relaxate treptat, în etape, mai întâi de la 15 mai, apoi de la 1 iunie și de la 15 iunie, dar acest lucru cu condiția ca situația epidemiei din România să fie ținută sub control.

"Săptămâna viitoare vom decide în ce formă vom continua. De exemplu, dacă după 15 mai vom putea merge la dentist sau nu. Dar cu siguranță la unele lucruri nu vom renunța, de exemplu nu vom renunța la mască", a subliniat șeful statului.

În plus, unele restricții, dacă dacă au fost ridicate, pot fi reintroduse, în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri. Astfel, "dacă o măsură crește numărul de bolnavi, măsura se ia înapoi", a explicat președintele Iohannis.

Comentarii