10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleMașini de înșurubat și găurit – Specificatii

Mașini de înșurubat și găurit – Specificatii

Atunci când vine vorba despre mașinile de înșurubat și de găurit, trebuie sa recunoastem faptul că nimic nu se compară cu o calitate superioară a acestor produse.

Sunt unelte clasice și foarte des utilizate în mediul casnic, iar în mediul online găsim o mulțime de variante interesante din care putem alege ceea ce ne dorim.

Desigur, ar fi bine să studiezi cu mare atenție produsele puse la dispoziție de către producători să verifici raportul calitate-preț, fără grabă, astfel încât să fii sigur că iei o decizie cu adevărat benefică. Fie că alegi un model mic, ușor și portabil sau unul mare și puternic, important este sa alegi produsul care iti este de folos.

Notează-ți specificațiile și caracteristicile pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a achiziționa un anumit produs. Cea mai veche metodă de asamblare este gaurirea urmată de îmbinarea unor două piese separate cu ajutorul unei legături flexibile sau rigide.

În zilele noastre, găsim o mulțime de forme și soluții constructive atunci cand ne gandim la o masina de gaurit. În gospodărie, cel mai popular design este cel de tipul pistolului. Odată cu dezvoltarea și ieftinirea tehnologiilor, mașină de găurit pentru uzul casnic a primit o mulțime de accesorii pentru a fi versatilă.

Insurubarea este o opțiune de baza însă mașinile de înșurubat și găurit pot avea și mai multe opțiuni precum: frezarea, șlefuirea, tăierea cu ajutorul unui anumit disc, toate acestea folosind drept accesorii care pot fi montate cu ușurință pe orice model destul de puternic.

Dacă ai nevoie de o mașină de înșurubat și de găurit pentru treburile în gospodărie, trebuie să iei în seama următoarele criterii de baza: viteză, putere, greutate și alimentare. Majoritatea mașinilor de înșurubat și de găurit cu designul tip pistol utilizează motoarele universale.

Aceste motoare sunt capabile să se alimenteze atât cu un curent electric continuu, cât și cu cel alternativ. Tipul acesta de motor este capabil de a permite trecerea rapidă de la alimentarea de la baterii, la cea de la priză. 

Dacă e posibil, ar fi bine să optezi pentru un motor brushless (fără perii), deoarece acesta are o durata de viață mai îndelungată, un nivel de zgomot mai mic dar și o eficientă mult mai bună decât modelele clasice cu perii.

Pentru mediul casnic, o mașină de găurit optimă are o putere între 500 și 900 W și un cuplu între 15 și 35 Nm, asigurând o găurire fără probleme a materialelor mai dure, precum: aliajele metalice dure sau zidăria.

O putere sau/și un cuplu mai mare sunt indicate doar în cazul în care știi sa că lucrezi des cu pereții foarte groși sau cu anumite metale foarte dure, însă acestea nu mai fac parte din categoria casnică și necesită utilizarea sculelor profesionale.
Indiferent care ar fi alegerea ta sau domeniul in care activezi, important este sa-ti indrepti mereu atenția asupra produselor de înaltă calitate care fac diferența, fără dar și poate.

Astfel, vei reuși să iei o decizie cu adevărat potrivită și să reușești să economisesti timp.
Numărul de rotații pe minut este important deoarece nu există materiale care se comportă fix la fel în momentul găuririi.

De cele mai multe ori, cumpărătorii neavizați au tendința de a se uita la turatia maxima, însă această poate fi utilă în cazul găurilor cu diametrul redus sau a materialelor moi.

Dacă lucrezi cu zidarie, cu metal sau pur si simplu ai nevoie de găuri mari, turatia minima este recomandată și mai importantă pentru ca aceasta îti garanteaza ca poți lucra în condiții sigure și optime.

Pentru a beneficia de o mașină de găurit bună la toate în gospodărie, este recomandat să alegi un model care începe de la 200 – 300 de rotații pe minut și care poate să atingă între 1200 și 1500 de rotații pe minut în regimul rapid, acoperind în acest fel ambele tipuri de necesități și multe alte situații intermediare.

Rămai focusat spre calitate și nu vei avea parte de nici o surpriză neplăcută mai mult ca sigur. Caută în mediul online produsele de care ai nevoie.

Cele mai citite

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă