22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăLifestyleLiga I. Avancronică etapa a XXII-a: Steaua întâlnește echipa care i-a administrat...

Liga I. Avancronică etapa a XXII-a: Steaua întâlnește echipa care i-a administrat prima înfrângere a sezonului

Liga I. Etapa a XXII-a a Ligii I este programată pe parcursul acestei săptămâni, primul meci având loc luni seara. Un meci de la care se așteaptă multe este cel dintre Ceahlăul și Steaua.

Progam luni:

Târgu Mureș – FC Brașov (ora 20.30)

Prima partidă a etapei este una cu miză pentru ambele echipe. În timp ce mureșenii au șansa de a urca pe locul al doilea, vecinii lor din județul Brașov luptă pentru a-și asigura salvarea de la retrogradare. ASA se află sub Petrolul, doar din cauza golaverajului mai slab, astfel că lupta pentru locul al doilea este una extrem de strânsă. Brașovul, după ce a învins U Cluj, în etapa precedentă, a devenit una dintre favoritele la evitarea retrogradării.

Program marți:

U Cluj – FC Botoșani (ora 15.30)

Universitatea a devenit unica speranță a Clujului de a mai avea o reprezentantă în Liga I, după sancționarea CFR-ului. U Cluj, la egalitate cu Rapidul, cu patru puncte sub linia de retrogradare, va avea un meci greu cu Botoșaniul. Echipa moldavă are șanse tot mai mici să prindă un loc de cupă europeană, aflându-se la 6 puncte de locurile 4-6.

Dinamo – Concordia Chiajna (17.30)

Dinamo duce o luptă în trei cu Astra și Craiova pentru locul al 4-lea, care ar putea trimite o echipă în Liga Europa, mai ales că Petrolul va avea interdicție. Cu Stoican revenit pe banca tehnică, Dinamo se află în plin avânt, în etapa precedentă învingând Ceahlăul. Totuși meciul cu Chiajna va fi unul dificil, echipa lui Șumudică având sete de rezultate, în condițiile în care debutul returului a fost unul foarte bun iar deocamdată se află cu doar un loc peste linia de retrogradare.

Petrolul – CSU Craiova (19.30)

Petrolul nu mai poate spera la cupele europene, iar distanța de 7 puncte care o desparte de Steaua s-a dovedit, până acum, a fi prea mare pentru ca elevii lui Rednic să fie motivați să-și încerce șansele la titlu. Totuși cu valori individuale, precum Teixeira, prahovenii, pot produce o surpriză în meciul cu CSU, una dintre cele mai determinate echipe ale sezonului, care luptă pentru un loc de Liga Europa. Meciul va fi unul dintre cele mai puternice ale acestei etape.

Program miercuri:

Oțelul – CSMS Iași (15.30)

Cu doar câteva etape în urmă, echipe care luptau cu aceleași șanse la evitarea retrogradării, Oțelul și Iașiul sunt acum la o diferență majoră în campionat. CSMS-ul lui Napoli este singura echipă care a câștigat toate cele 4 meciuri ale returului și încă nu a primit gol, reușind astfel să urce la 4 puncte deasupra liniei retrogradării. În schimb Oțelul se află în derivă, cu toate că a oprit seria înfrângerilor cu două egaluri în ultimele două etape.

Astra – Rapid (17.30) 

Rapidul are nevoie mare de cel puțin un punct în această confruntare în lupta de evitare a retrogradării, acolo unde se află la 4 puncte sub linia roșie. În condițiile în care U Cluj și Gaz Metan este foarte probabil să facă puncte, giuleștenii vor trebui să joace la victorie meciul cu giurgiuvenii. De cealaltă parte, Astra se află într-un confortabil loc 4, care asigură participarea în Liga Europa (în condițiile acestui sezon), își poate face planuri pentru a ataca podiumul, aflat deocamdată la 5 puncte distanță.

Ceahlăul – Steaua (19.30)

Steaua o reîntâlnește pe echipa care i-a administrat prima înfrângere în acest sezon, chiar în Ghencea, scor 0-1. Duelurile cu nemțenii au fost mereu unele dificile, iar în condițiile în care în ultimele 4 meciuri Gâlcă a obținut doar 4 puncte, meciul se anunță unul destul de dificil. În plus, Ceahlăul își joacă ultimele șanse pentru evitarea retrogradării.

Citește și Surpriză în Liga I. Pandurii a demolat-o pe Steaua cu 3-1

Program joi:

FC Viitorul – Pandurii (14.00)

Ambele echipe au reușit surprize în etapa anterioară (2-1 cu CFR, pentru Viitorul, respectiv 3-1 cu Steaua, pentru gorjeni), însă elevii lui Edi Iordănescu rămân favoriți. Meciul va fi unul aprins, având în vedere că Viitorul și Pandurii, locurile 8-9, luptă pentru o poziție mai bună în clasament, cât mai îndepărtată de zona retrogradării.

Gaz Metan – CFR (16.00)

Două echipe aflate la retrogradare, Mediașul cu șanse reale de salvare, au ambele nevoie de victorie. În timp ce Gaz Metan s-ar mulțumi chiar și cu un egal, în economia campaniei de salvare de la retrogradare, pentru CFR o victorie ar putea fi ultima șansă. Penalizați, clujenii ocupă ultimul loc, la 12 puncte de primul loc neretrogradabil.

Vezi aici Liga I: Clasamentul campionatului 2014/2015. Etapa a 21-a

Etapele 22 și 23 sunt ultimele de dinaintea pauzei de două săptămâni, care va avea loc în contextul meciului România – Insulele Feroe, din preliminariile Euro 2016.

 

Cele mai citite

U Cluj și-a adus golgheter! Cel mai bun marcator din Armenia a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a oficializat transferul atacantului armean Artur Miranyan, golgeterul campionatului Armeniei, care vine liber de contract la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Golgeterul Armeniei,...

Dialog satiric, partidul Piraților – Academia Catavencu

– Frumos te-ai mai potcovit, prietene! Cum ai făcut rost de piciorul de lemn? – Într-o luptă cu olandezii care nu voiau să mă...

VIDEO. Aurelian Temișan, reacție după ce Andreea Bălan a părăsit „Te cunosc de undeva”

Aurelian Temișan a vorbit pentru prima dată despre plecarea neașteptată a Andreei Bălan din emisiunea „Te cunosc de undeva”, unde au fost colegi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă