Liam Neeson renunță la filmele de acțiune

Sfârșitul unei ere: Liam Neeson a dezvăluit că intenționează să se retragă din filmele care i-au marcat cariera, cele de acțiune. Cu toate acestea, actorul nu are de gând să se retragă la pensie. Neeson a precizat că nu va renunța la meseria de actor.

Share

Bianca Ion 0 comentarii

18.01.2021 - 15:07

Liam Neeson este considerat a fi unul dintre cei mai versatili actori de la Hollywood. Uitându-ne în urmă, la cariera sa de peste 40 de ani, Neeson a jucat în toate genurile de lungmetraje de la SF, film biografic, fantasy, până la comedii romantice. Cu toate acestea, unul din genurile care i-au adus succes răsunător au fost peliculele de acțiune.

În 2008, Liam Neeson a jucat în thriller-ul de acțiune „Taken” și a creat din greșeală un întreg subgen al acestei categorii. Filmele de acțiune îi aveau în general în prim-plan pe actori tineri, dar împreună cu Neeson, care în acel moment avea 50 de ani, cinefilii au văzut că actorii mai în vârstă reușeau să doboare recorduri. De atunci, Liam Neeson nu a încetat să facă aceste filme. Se pare însă că actorul a hotărât să se retragă din acest gen de filme, pentru că și vârsta își spune cuvântul la un moment dat în viață. Fiind vorba de filmări care solicită enorm actorii, Neeson consideră că se apropie momentul retragerii, potrivit declarațiilor oferite publicației Entertainment Tonight: „Am 68 de ani și jumătate – 69 în acest an” a spus el pentru ET. „Mai sunt câteva (filme n.r) pe care le voi face în acest an – sperăm ca pandemia ne va permite – sunt câteva în curs de desfășurare și, după încheierea acestora cred că probabil va fi finalul. Ei bine, dacă nu sunt pe un cadru Zimmer sau ceva”, a spus acesta.

Făcându-și analiza obiectivă în comparație cu colegii săi mai tineri, Neeson a spus că „iubește să bată băieți” care sunt de jumătatea vârstei sale - dar uneori îl lasă „fără suflare”. Deși renunță la filmele de acțiune asta nu înseamă că actorul nu va mai juca deloc. Potrivit celor de la People există o mare posibilitate în a-l vedea pe Neeson în lungmetraje de comedie: „Am fost abordat de Seth McFarlane și de studiourile Paramount pentru a reînvia, probabil, filmele Naked Gun”, a spus el pentru People.

 

 

 

10 filme cu Liam Neesson pe care merită să le vezi!

Primii pași spre actorie ale actorului de origine irlandeză au avut loc în școala primară. Potrivit poveștilor relatate de el, acesta a acceptat să joace într-o piesă de teatru nu pentru iubirea de scenă, ci pentru o fată pe car eo plăcea. A urmat cursurile universității din Belfast și a avut o carieră scurtă de amator în box. Ulterior s-a angajat în fabrica Guiness. În 1976 a intrat în trupa de teatru Lyric Players Theatre, iar prima experiență pe marele ecran a avut-o în 1977, în „Pilgrim's Christ”. Vă recomandam în cele ce urmează 10 filme cu Liam Neeson pe care merită să le urmărești:

·         „Lista lui Schindler”/ „Schindler's List”

·         „Star Wars Episodul I - Amenințarea fantomei”

·         „Teroare în Paris”/ „Taken”

·         „The Grey: La limita supraviețuirii”

·         „Echipa de șoc”/ „The A-Team”

·         „Non- Stop”

·         „K-19: Submarinul Ucigaș”

·         „Omul întunericului”/ „Darkman”

·         „Kinsey”

·         „Michael Collins”

Citește totul despre:

Comentarii