16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăLifestyleIordănescu testează noi jucători pentru naționala României, în cantonamentul din Antalya

Iordănescu testează noi jucători pentru naționala României, în cantonamentul din Antalya

Reprezentativa divizionară a României a terminat la egalitate meciul amical cu naționala Bulgariei, scor 0-0, într-un cantonament în care selecționerul caută noi jucători pe care să-i folosească în lotul lărgit.

O echipă formată exclusiv din jucători din Liga I este testată de Anghel Iordănescu, în cantonamentul din Antalya, Turcia, acolo unde România a disputat două amicaluri. Cea mai importantă partidă, cea cu Bulgaria, a fost testul pe care unii jucători, care abia cochetează cu naționala tricoloră, trebuiau să-l dea. Unul dintre cei mai urmăriți fotbaliști este și Cristi Manea, care a debutat anul trecut la națională, la mai puțin de 17 ani.

Iordănescu a fost dezamăgit de rezultatul de egalitate, punându-l în seama lipsei de experiență a jucătorilor, care s-a văzut și într-o lipsă de omogenitate pe teren. În timp ce unii dintre jucătorii mai tineri s-au făcut remarcați, evoluții dezamăgitoare au venit de la fotbaliști cu experiență, precum Paul Papp. Nici Pintilii, revenit în fotbalul românesc, după episodul, destul de scurt, de la Al-Hilal (Arabia Saudită), nu s-a descurcat așa cum o făcea pe când evolua la Steaua. El pare să-și mai fi pierdut din acuratețe în perioada petrecută în fotbalul arab, unul cu mult sub cel din Liga I.

Cel mai bun jucător al tricolorilor a fost portarul Lung Junior, 25 ani, care dacă nu ar fi fost la nivel maxim între buturi le-ar fi permis bulgarilor să se impună fără mari probleme. Lung începe să-și facă loc la națională, chiar dacă are o concurență serioasă din partea lui Pantilimon sau Tătărușanu, iar un debut al său într-un meci oficial chiar în preliminariile Euro 2016 nu ar mai fi neapărat o surpriză.

Un alt jucător care s-a remarcat este și Claudiu Bumba, 21 de ani, cumpărat în această iarnă de Astra Giurgiu. Mijlocașul a avut câteva momente de sclipire și și-a pus deseori în dificultate adversarii. El a avut și o ocazie ratată, care se putea transforma într-un gol spectaculos. De asemenea, Keșeru sau Budescu au avut și ei ocazii importante, neconcretizate.

România a evoluat în formula: S. Lung jr – Cr. Manea, Papp, Muth, St. Filip (64 Vătăjelu) – Prepeliţă (88 P. Anton), Pintilii – Ad. Popa (70 Hora), Rusescu (59 Budescu), Fl. Tănase (46 Bumba) – Keşeru (83 M. Roman II). Antrenor: Anghel Iordănescu.

Un alt amical, important pentru tricolori, ultimul din acest cantonament, va fi cel cu Republica Moldova, o națională în creștere de formă, la fel ca și campionatul intern din această țară. Amicalul va avea loc pe 14 februarie, de la ora 17.00.

Naționala mare a României, la care ar putea ajunge unii dintre jucătorii testați în acest cantonament și care nu au îmbrăcat tricolul niciodată la un meci oficial, își va continua parcursul în preliminariile Euro 2016, acolo unde este lider de grupă, în primăvară. România va întâlni, în deplasare, pe 29 martie, Insulele Feroe.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă