15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleÎncălzirea prin pardoseală oferă economie de energie, de până la 30%

Încălzirea prin pardoseală oferă economie de energie, de până la 30%

Ai dureri de cap atunci când primești factura de încălzire, sau te derajează radiatoarele din casă ori apartament? Poți scăpa de problemele de acest fel prin încălzirea prin pardoseală. Acest sistem a devenit destul de popular în ziua de azi, mai ales pentru că oferă multe avantaje. Țevile sunt instalate în podea, căldura este transferată de la țevi în structura podelei, iar apoi ea ajunge în aerul din cameră în mod treptat.

Unii consideră încălzirea prin pardoselă un lux, alții au ajuns la concluzia că pot face economie de energie la factura de încălzire. Dacă te îndoiești de fezabilitatea acestui sistem de încălzire în casa ta, îți prezentăm câteva avantaje oferite de el, pentru a înțelege mai bine beneficiile utilizării lui în ziua de azi. 

Economie de energie de până la 30%

Sistemul de încălzire prin pardoseală funcționează la temperaturi scăzute ale agentului termic, care sunt cuprinse între 35-45⁰ C. Sistemul se potrivește cu instalațile care folosesc surse de energie alternativă – panouri solare, pompe de căldură. Dacă este instalat și dimensionat corect, el poate acoperi necesarul termic, iar costurile de energie nu sunt mari.

S-a estimat că ar putea genera o economie de energie de 30% la factura de încăzire.

Eficiența pardoselii izolate termic crește cu 40%

Stratul termoizolant poate crește eficiența de lucru a unei pardoseli izolate termic cu aproximativ 40%, spun specialiștii. Desigur contează și izolația casei, indiferent de sistemul de încălzire ales. În acest fel funcționarea echipamentului de încălzire va fi mult mai eficientă și economică. 

Confort și relaxare

Oamenii au nevoie mai mult ca niciodată de confort și relaxare, deoarece sunt supuși presiunilor fizice cauzate de stresul creat de pandemia de coronavirus. Ei sunt afectați și de zgomot, poluare, problemele financiare sau de sănătate, etc. Prin urmare, au ajuns să aprecieze foarte mult confortul ridicat al locuinței, creat de încălzirea prin pardoseală. În acest caz, sursa de căldură este podeaua, ea emite uniform căldura în cameră, care este distribuită încet spre tavan.

Locuința este încălzită uniform prin acest sistem prin pardoseală, iar confortul este mult mai plăcut și mai bun în casă. În plus, sistemul nu usucă aerul din încăpere, deci nu va produce niciun disconfort la ochi sau la mucoasa nazală. Despre acest sistem de încălzire se spune că poate reduce și riscul de formare al mucegaiului.

Un sistem ușor de instalat și potrivit pentru orice tip de spațiu

Încălzirea prin pardoselă se instalează ușor, dacă se apelează la specialiști în domeniu și este potrivită și pentru construcții private, case, vile, apartamente, cădiri înalte. Nu există restricții din acest punct de vedere.

Sistemul poate fi instalat sub orice tip de finisaj de pardoseală:

·         Parchet laminat, vinil sau parchet care nu se lipește de podea

·         Gresie, plăci ceramice

·         Podea din PVC, pardoseală cu covor (în acest caz se folosesc panouri dedicate, care pot proteja împotriva deteriorării foliei de încălzire).

Utilizatorii au ajuns la concluzia că încălzirea prin pardoseală le oferă beneficii importante comparativ cu sistemele de încălzire clasice. Ei preferă ca bază pentru acest tip de încălzire plăcile ceramice sau gresia, care conduc bine căldura. Unii preferă parchetul, pentru că au observat că în lunile de vară, când nu folosesc încălzirea, plăcile de gresie sunt reci și puțin inconfortabile din această cauză. Totuși acest inconvenient poate fi eliminat prin utilizarea covoarelor.

Se spune că pavelele de piatră sunt mai bune, ele fiind instalate de unii proprietari de vile sau cabane. Totuși, cei care iubesc ceramica, o pot folosi pentru podeaua din casă, pentru că este frumoasă și nu vor regreta.

Dacă ai ajuns la concluzia că acest sistem de încălzire în pardoseală este potrivit stilului tău de viață, poți afla mai multe aspecte despre instalarea lui, la cel mai bun preț online și despre proiectarea lui gratuită și rapidă, prin intermediul SC Best Invest Group SRL.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă