10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleÎmbunătățește-ți abilitățile pompei folosind variatoare de turație pompă submersibilă!

Îmbunătățește-ți abilitățile pompei folosind variatoare de turație pompă submersibilă!

Pompele submersibile reprezintă dispozitive cu o largă utilizare în domeniul alimentărilor cu apă, iar pentru a menține în siguranță caracteristicile și funcționarea produselor de acest tip, apar în permanență noi produse care să le asigure siguranța. În general siguranța acestor produse vizează funcționarea în parametri optimi, constanți, deoarece orice variație a acestor parametri poate conduce către o destabilizare temporară a sistemului sau chiar permanentă. Shop-Einstal ne aduce în prim plan o gamă de produse menite să ne ușureze munca și să aibă grijă de pompele noastre submersibile, produse ce poartă numele de variatoare de turație pompă submersibilă.

 

Ce este o pompă submersibilă?

O pompă submersibilă este un ansamblu care folosește principii hidraulice pentru a desfășura lucrări de alimentare cu apă, fie în scopul consumului casnic, fie pentru domenii precum industrie sau agricultură. Apa extrasă cu ajutorul pompelor submersibile poate fi folosită și în domeniul irigațiilor, fiind cu adevărat binevenită mai ales în contextul schimbărilor de temperatură. Ca diferență, putem menționa faptul că o pompă submersibilă, spre deosebire de un hidrofor, pompează apa spre suprafață, în vreme ce hidrofoarele folosesc puterea de aspirație.

 

Ce este un variator de turație pentru pompe submersibile?

Pompele submersibile utilizate în vederea alimentărilor cu apă au un anumit număr de turații. Acest număr de turații, la un loc cu presiunea apei, trebuie să fie menținute constante, astfel încât sistemul de alimentare să nu fie destabilizat. Pentru a avea în vedere păstrarea unei liniarități a valorilor de presiune, dar și a numărului de turații ale pompei, de folosesc variatoare de turație pompa submersibilă. Acest variator va avea ca rog reglarea valorilor, în mod automatizat, fără a fi nevoie de intervenție umana la acest nivel.

Aceste variatoare de turație pentru pompa submersibilă au marele avantaj al amplasării facile, în sensul că se montează pe țeava de refulare a pompei, însă dimensiunile reduse și forma acestora le permite să fie așezate astfel încât să avem acces facil la ele. Montajul în plan orizontal, cât și vertical, facilitează foarte mult întreținerea ocazională, dar și urmărirea variațiilor acolo unde este necesar acest lucru.

Un alt avantaj de luat în seamă al acestor variatoare de turație pompă submersibilă constă în faptul că afișajul ne permite să urmărim datele, deoarece acest aspect al digitalizării este mult mai bun decât sistemele tradiționale de afișare. Deși poate părea ușor dificil să ne adaptăm la schimbările de acest tip în domeniul tehnologiei, în realitate este cu mult mai ușor să folosești un produs cu afișaj digital, scutind astfel din timpul aferent înțelegerii datelor sau descifrrării acestora. Astfel, aceste variatoare pot înlocui sistemul tradițional de presiune, ba mai mult decât atat, pot oferi facilități pe care acesta nu le-ar fi putut oferi vreodată.

Variatorul de turație limitează valorile crescute ale turațiilor pompei, iar în acest sens produsul oferă și protecție la suprasarcină sau scurt circuit. În acest fel putem fi siguri că beneficiem de siguranță și în cazul supratensiunilor, dar și în cazul valorilor scăzute ale tensiunii. Variatoarele de turație pompă submersibilă limitează și șocurile din instalații ce pot proveni din funcționarea pompei, făcând astfel ca procesul de alimentare cu apă să se desfășoare în parametri normali, fără nicio problemă. Variatorul protejează sistemul chiar și în lipsa apei, oprindu-se automat, astfel încât funcționarea să nu fie afectată de acest aspect. Lipsa apei ar impune eforturi mai mari ale pompei de a lucra, iar sistemul ar fi afectat de efortul de uzură impus de o astfel de situație. 

Variatoarele de turații pentru pompe submersibile mai sunt cunoscute sub denumirea de convertizoare, sau convertizoare de frecvență. În ciuda denumirilor multiple, variatorul de turație este cunoscut pentru avantajul de a regla în mod automat numărul de turații al pompei și pentru reducerea presiunii acolo unde este cazul, iar acest lucru îl face să fie unul dintre cele mai căutate produse de acest tip de pe piață.

Shop-Einstal.ro este magazinul care cunoaște nevoia reală a beneficiarilor de a proteja sistemele de alimentare cu apă și de aceea lansează oferta de variatoare de turație pompă submersibilă, care să vină în ajutorul acestora. Detaliile de funcționare ale acestui produs pot fi explicate de către profesioniștii din acest magazin, sau pot fi văzute în fișa tehnică a produsului, însă certificarea calității se produce în momentul utilizării. În mod cert sistemele de alimentare cu apă au nevoie de aceste variatoare tocmai pentru a funcționa în parametri optimi.

Mai mult decât atât, aceste convertizoare oferă și avantajul achizițiilor raționale, deoarece investind într-un produ de calitate, acest lucru te scutește de pierderi însemnate de timp și bani. Fiabile și cu un randament crescut, variatoarele sunt produse care veghează la bunăstarea sistemelor de alimentare fără ca beneficiarii să aibă vreo grijă.

Proiectele de alimentare cu apă merită mai mult decât compromisuri și muncă. Merită siguranță, iar beneficiarii merită confort. Fiecare dintre aceste cerințe pot fi acoperite, folosind cu încredere variatoare de turație pompă submersibilă de la Shop-Einstal.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă