12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleRegina Elisabeta, prima apariție publică după interviul lui Harry și Meghan

Regina Elisabeta, prima apariție publică după interviul lui Harry și Meghan

Apariția reginei vine la câteva zile după ce palatul a emis o declarație în numele ei în urma interviului găzduit de Oprah pentru CBS.

Regina Elisabeta s-a întors la îndatoririle sale regale, la trei zile după ce a lansat un răspuns public nepotului său Harry. 

 

Vineri, palatul a împărtășit faptul că Regina, de 94 de ani, s-a alăturat unui grup științific, pe cale virtuală pentru a marca Săptămâna Britanică a Științei, o sărbătoare a rolului jucat în societatea Regatului Unit de știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Apelul video a inclus oameni de știință britanici, educatori și școlari.

 

Monarhul este un campion de lungă durată al științei, ingineriei și eforturilor britanice și a marcat repere cheie în știință și explorarea spațiului pe tot parcursul domniei sale – inclusiv aterizarea lunii în 1969. Ea i-a întâmpinat pe Neil Armstrong, Buzz Aldrin și Michael Collins la Palatul Buckingham.

Monarhul a demonstrat tuturor că nu și-a pierdut simțul umorului și și-a făcut interlocutorii să râdă cu poftă atunci când a fost întrebată despre cosmonautul Iuri Gagarin. Ea și-a amintit de momentul în care l-a întâlnit pe Gagarin, primul om care a călătorit în spațiu, la palat în 1961, la scurt timp după întoarcerea sa pe Pământ.

“A fost foarte interesant să-l cunosc. Și cred că fiind primul, a fost deosebit de fascinant”, a spus ea.

 

Dr. Maggie Aderin-Pocock MBE a adăugat: „Trebuie să fi fost foarte terifiant să fii primul și să nu știi cu adevărat ce avea să se întâmple”.

 

Regina a răspuns: “Ei bine, da – și dacă te-ai putea întoarce din nou. E foarte important!”

La finalul apelului, monarhul i-a spus grupului: „A fost foarte interesant să vă aud pe toți. Sper că și copiii s-au bucurat – s-ar putea să învețe ceva din această discuție! Mulțumesc foarte mult. Este minunată munca pe care o faceți cu toții “.

 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă