0.9 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăLifestyleFoodFOTO: Finalul: 1514 morţi. Însă care a fost începutul? Vezi cum a...

FOTO: Finalul: 1514 morţi. Însă care a fost începutul? Vezi cum a fost construit TITANICUL!

A început ca un fenomen al tehnologiei şi al luxului extrem, iar finalul a fost crâncen: 1514 morţi.

Titanicul era cel mai mare pachebot din lume pe 10 aprilie 1912, atunci când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia, cu destinaţia New York. La bord se aflau 2227 de persoane.

Citeşte şi DESCOPERIRE MACABRĂ: Rămăşiţe umane lângă epava TITANICULUI

Pe 14 aprilie, la ora 23:40, vaporul s-a ciocnit de un aisberg, iar unul dintre cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace s-a petrecut pe parcursul a două ore şi 40 de minute.

Pachebotul era deţinut de White Star Line şi a fost proiectat pentru a concura cu navele companiei rivale Cunard. Construcţia navei a început pe 31 martie 1909 şi s-a încheiat pe 31 mai 1911.

Vezi şi Studiu: Titanicul va dispărea peste 20 sau 30 de ani

Titanicul avea o lungime de 269,1 metri, o lăţime de 28 de metri şi a surclasat toate rivalele în materie de lux şi opulenţă.

Însă un bilet la clasa întâi costa, pentru majoritatea occidentalilor, mai mult decât o avere. Cel mai scump bilet pentru o călătorie trans-atlantică la clasa întâi costa 875 de lire sterline (64.204 la nivelul anului 2011) sau 4.375 de dolari (99.237 la nivelul anului 2011).

Citeşte şi Un miliardar australian vrea să construiască AL DOILEA TITANIC

Galeria de mai sus vă prezintă o serie de fotografii realizate pe şantierele „Harland and Wolff” din Belfast în timpul construirii Titanicului. Astfel a început istoria unei nave care avea să se încheie cu moartea a 1514 oameni.

Cele mai citite

Anxietatea de la apus, un fenomen tot mai întâlnit în rândul adulților

Anxietatea de la apus, un fenomen tot mai întâlnit în rândul adulților, nu are un diagnostic medical oficial, dar este recunoscută de experții în...

Avertizare Salvamont: Risc ridicat de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi

Riscul actual de avalanșă este însemnat și poate crește în următoarele zile, din cauza ninsorilor suplimentare prognozate Salvamont Brașov avertizează că, în această perioadă, riscul...

Anxietatea de la apus, un fenomen tot mai întâlnit în rândul adulților

Anxietatea de la apus, un fenomen tot mai întâlnit în rândul adulților, nu are un diagnostic medical oficial, dar este recunoscută de experții în...
Ultima oră
Pe aceeași temă