19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodCenaclul Flacăra, reunit la Alba Iulia pentru a-l comemora pe Adrian Păunescu

Cenaclul Flacăra, reunit la Alba Iulia pentru a-l comemora pe Adrian Păunescu

O parte dintre foştii membri ai Cenaclului Flacăra se vor reuni, miercuri seară, într-un spectacol organizat la Alba Iulia pentru a-l comemora pe fostul lider al cenaclului, poetul Adrian Păunescu, informează Mediafax.

Spectacolul de muzică şi poezie “Din nou împreună!” va începe la ora 19.30, pe Platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor şi va reuni foşti membri ai Cenaclului Flacăra: Vasile Şeicaru, Victor Socaciu, Mircea Vintilă, George Nicolescu, Alexandru Zărnescu, Cristian Buică, Alexandru Ivaniţchi, Florin Săsărman, Vali Şerban şi Cătălin Stepa.

Victor Socaciu a declarat că spectacolul îşi propune să îl comemoreze pe poetul Adrian Păunescu, dar este şi o celebrare a Zilei Naţionale a României.

“Foştii membri ai Cenaclul Flacăra se vor strânge în faţa miilor de spectatori din Alba Iulia şi de pretutindeni pentru un spectacol şi cu tentă omagială pentru că l-am pierdut nu de mult pe marele poet, pe poetul naţional Adrian Păunescu. Celebrăm şi ziua de 1 Decembrie acolo unde el ne chema în fiecare an şi unde alături de mulţimile de oameni de fapt sărbătoream România care ne este tuturor dragă”, a spus Socaciu.

El a transmis, totodată, românilor îndemnul ca cel puţin de 1 Decembrie “să fie din nou împreună”.

“Din nou împreună este un titlu generic la care ne raportăm în fiecare an de 1 Decembrie când din nou împreună trebuie să fim toţi românii măcar pentru o singură zi pe parcursul unui an. Este ziua noastră. La mulţi ani tuturor! La mulţi ani România!”, a spus Socaciu.

Marţi, un bust de bronz al poetului Adrian Păunescu a fost amplasat pe Alee Scriitorilor din centrul municipiului Alba Iulia, la eveniment fiind prezente câteva sute de persoane, între care şi unii dintre foştii colegi din Cenaclul Flacăra.

Adrian Păunescu a fost preşedinte al Congresului Spiritualităţii Româneşti şi unul dintre susţinătorii activi ai manifestării.

Cele mai citite

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...

Răsturnare de situație în opțiunile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot, înaintea lui Piedone

Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot pentru funcția de primar general al Capitalei iar principalul său contracandidat, Cristian Popescu Piedone, a...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă