23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodBucătăria americană în vizită în România

Bucătăria americană în vizită în România

Bucătăria americană înseamnă gusturi, tradiţii şi ingrediente din diferite colţuri ale lumii. Pentru o imagine completă asupra acestui subiect trebuie analizate influenţele etnice şi felul în care au interacţionat între ele.

Mâncarea de tip fast-food este doar un aspect şi se referă, după cum îi spune şi numele, la reţet pregătite pentru a fi servite repede.

O trecere prin bucătăriile lumi poate capacita întregul aspect. Reţete europene sau orientale sunt deopotrivă apreciate de americani.

Carne, legume, cereale,arome din cele mai diverse, o alchimie de sosuri, metode de preparare variate regăsesc pe listele de meniuri de pe tot teritoriul SUA.

Cunoscătorii recomandă o analiză pe regiuni a bucătăriei americane, putem vorbi astfel de o bucătărie teritorială.

Primii colonişti au adus cu ei tradiţia locurilor natale, îmbinând-o pe parscurs cu cea locală. Reţetele s-au rafinat de-a lungul timpului iar rezultatul este un mix interesant ce merită încercat.

Restaurantele cu specific american din România continuă această idee, de la antreuri, salate, supe şi feluri principale, până la deserturi irezistibile.

Porţile sunt generoase, gustoase şi recomandate atât adulţilor cât şi celor mici. Vegetarienii nu au fost neglijaţi, legumele şi cerealele se regăsesc în meniurile fiecărui restaurant.

Alegera nu este uşoară, dar dacă ne dorim să aflăm ce mănâncă americanii trebuie să alegem un restaurant în care se servesc reţete ce poposesc pe mese lor de sărbătoare.

 

Ruby Tuesday promovează o atmosferă caldă, primitoare, în care se poate lua masa. Primul restaurant s-a deschis în Bucureşti pe 4 noiembrie 2002.

Meniul este variat şi conţine peşte, fructe de mare, salate proaspete, carne gătită în cele mai variate moduri, legume ce se regăsesc pe masa americană tradiţională.

Deserturile sunt spectacole de arome, prăjituri cu ciocolată, îngheţată, frişcă, fructe. Reci sau calde fac deliciul unei mese îmbelşugate.

 

Pizza Hut este cel mai mare lanţ de acest gen din lume. Au venit în România în 1994, iar primul restaurant s-a deschis la Bucureşti. Povestea este una tipic americană, doi fraţi, Dan şi Frank Carney au deschis un mic local, o „căbănuţă” (hut) unde se servea pizza.

Reţetele italiene pline de savoare au plăcut, atmosfera s-a păstrat plină de tinereţe şi prospeţime. Astăzi , după mai bine de 15 ani restaurantele Pizza Hut se regăsesc pe tot teritoriul ţării, şi atât românii cât şi americani ăşi pot da întâlnire aici. Salatele variate ajută pe fiecare dintre noi să susţină un regim alimentar variat şi sănătos.

 

Hard Rock Cafe Bucureşti, cu o suprafaţă de 1500mp, este cel mai cunoscut restaurant din Europa al celebrului lanţ american.

Hard Rock International este un concern cu peste 150 de restaurante, hoteluri şi cazino-uri din 50 de ţări.

A fost deschis la începutul anului 2008 în parcul Herăstrău şi dispune de 300 de locuri în interior şi peste 200 pe terasă.

Meniul conţine antreuri, fripturi, paste, salate, burgheri, deserturi, însoţite de cocktail-uri delicioase.

Designul este unul interesant, sunt expuse costume de scenă, chitare clasice şi alte instrumente, postere, coperţi de albume, LP-uri de aur şi platină şi multe altele.

Aici putem admira chitara lui Richie Sambora, a lui Bruce Springsteen sau a lui David Gilmour. Costumele sunt o altă atracţie a restaurantului, aici se află unul purtat de John Lennon, o ţinută de scenă creată special pentru Elton John, bustiera Madonnei sau o jachetă purtată de Michael Jackson pentru videoclipul „Beat It”.

Astfel românii au posibilitatea să se familiarizeze cu atmosfera tipic americană, servicul este foarte bun iar experienţa culinară fidelizează clienţii.

Hard Rock Cafe este un restaurant pentru toate vârstele şi pentru toate anotimpurile.

 

Adresa: Şoseaua Kiseleff 32 C, Parc Herăstrău, Bucureşti

www.hardrock.com/bucharest

mail: sales@hardrockcafe.ro

telefon: 021 206 6261

 

Reţete: Hickory Smoked Bar-B-Que Ribs

Costiţe de porc afumate, perfect frăgezite până când carnea aproape se desprinde de os. Se servesc cu sos Bar-B-Que, cartofi prăjiţi, salată Coleslaw şi fasole Ranch.

 

Legendary Burger

Este un burger tradiţional american din carne proaspătă de vită, asezonată cu bacon la cuptor, 2 felii de brânză şi inele de ceapă crocante, servit cu cartofi prăjiţi.

Cele mai citite

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă