17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleEști amator de grătare? Iată de ce trebuie să ai neapărat și...

Ești amator de grătare? Iată de ce trebuie să ai neapărat și un grătar electric în casă

Dar ce te faci, însă, când e iarnă, ca acum, iar un grătar în aer liber este pur și simplu scos din discuție? Din fericire, în ziua de azi avem în comerț o multitudine de variante de grătare, pe toate gusturile, pentru toate bugetele. Dar din casa unui amator de grătare, nu trebuie să lipsească ȘI un grătar electric.

 

Dacă avem norocul să deținem o grădină sau o curte mare, probabil că cea mai bună variantă este construirea unui grătar de cărămidă. Investiția rentează, însă, doar dacă este folosit cu regularitate și dacă obișnuim să chemăm mulți oameni la masă. Altfel, nu merită efortul.

 

Și, în plus, nu toți au curte sau grădină. Și chiar și dintre cei care au acest noroc, nu toată lumea își permite costul unui asemenea grătar, dar care vor să se bucure din când în când de carnea pe grătar.

 

Atunci, grătarul pe cărbuni pare o alegere mai la îndemână. Aceste grătare, însă au nevoie de mai mult timp pentru a fi pregătite de treabă, se murdăresc mai mult și fac foarte mult fum. Dacă avem o locuință mică sau locuim la bloc și balconul nu este o idee bună pentru grătarul cu cărbuni, atunci cel mai bine ar fi să ne orientăm spre un grătar electric sau, cel mult, unul pe gaz. În plus, cum am spus deja, cu un grătar electric te poți bucura de un grătar și atunci când anotimpul nu permite gătitul la grătar în aer liber, afară.

 

Grătarele electrice ne permit controlul temperaturii mai ușor. În plus, nu generează fum care poate deranja vecinii și care ne pot aduce sancțiuni chiar de la poliție. Un grătar electric este și mai potrivit întrucât este cel mai portabil, fiind ușor de folosit chiar și la interior.

 

Din nou, experții ne asigură că un grătar pe cărbuni și fumul care dau savoare cărnii sunt de preferat, dar acestea sunt viabile doar la iarbă verde sau într-o curte mare și spațioasă. Și chiar și așa, cele pe lemn sunt și mai bune, susți,n specialiștii. Dar, din nou, intervine problema spațiului.

 

Ideal, pentru amatorii de grătare, ar fi să aibă cel puțin două modele: un grătar pe cărbuni sau pe lemne, pentru momentele în care poate călători la iarbă verde sau în locuri special amenajate – dacă nu dispune deja de curte – și un grătar electric, care poate fi folosit oriunde, oricând. Indiferent de vreme și de anotimp, cu un grătar electric, pe care-l putem folosi chiar în casă, ne putem astâmpăra pofta de carne la grătar.

 

În plus, e mai ușor de spălat și de întreținut. Un grătar electric are suficiente părți componente care pot fi spălate chiar la mașina de spălat vase. Mai mult, nici nu costă cine știe ce. Există grătare electrice la prețuri mai mult decât accesibile în comerț, astfel că un grătar electric este perfect compatibil cu deținerea unui alt grătar, mai potrivit pentru exterior.

 

În comerț, se găsesc grătare electrice la prețuri începând și de la circa 100 de lei, mergând, însă, până la prețuri peste 5.000 de lei. În funcție de performanțe, de dimensiuni, de  brand, de putere, de ușurința de întrebuințare, demontare și curățare, există variante potrivite  pe toate gusturile și pe toate buzunarele.

 

Unele modele, la prețuri medii, au mai multe programe și funcții, acestea fiind mai mult decât simple grătare. Pe acest tip de grătare electrice se poate găti carne, pește, legume, cașcaval, dar chiar și sandwich-uri. Unele au și funcția „cuptor”, astfel că ai în același timp un grătar și un cuptor în același aparat electric.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă