Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Emoții la Moscova după ce motanul muzeului a fost furat

Furtul misterios al unui motan, favoritul vizitatorilor unui muzeu din Moscova, a suscitat o emoţie ieşită din comun şi a devenit subiect de ştiri în capitala rusă, înainte de a fi regăsit, potrivit AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2018 - 11:50

Behemoth, pisica neagră cu blana bogată care trăieşte din 2005 la Muzeul Mihail Bulgakov din Moscova, a fost botezată în cinstea personajului motanului gigant din celebrul roman ''Maestru şi Margareta'' al scriitorului rus.

Miercuri, angajaţii muzeului s-au impacientat şi au solicitat ajutorul poliţiei după ce mai mulţi martori au spus că o necunoscută a luat motanul şi l-a băgat în geantă, după care a dispărut în direcţia celei mai apropiate staţii de metrou.

Dispariţia pisicii a fost relatată de posturile de televiziune locale şi naţionale. ''Dispariţia sa a generat îngrijorare în toată Moscova'', a titrat postul Moskva-24. ''Cel mai important membru al personalului muzeului Bulgakov a dispărut'', a deplâns TV Centre.

Felina, în vârstă de 15 ani, are statutul de membru oficial al personalului muzeului şi se bucură de o popularitate enormă în rândul vizitatorilor, care fac deseori fotografii împreună cu aceasta.

Poliţia a iniţiat o anchetă şi, câteva ore mai târziu, pisica a fost recuperată în apropierea unui teatru nu departe de muzeu. ''Mulţumim, prieteni! Fără ajutorul vostru, întâmplarea s-ar fi putut termina tragic'', a consemnat personalul muzeului Bulgakov pe pagina de Facebook.

Instituţia a anunţat că ia în considerare măsuri de securitate suplimentare, cum ar fi achiziţia unei zgărzi echipate cu GPS.

Behemoth este binedispus astăzi, s-a refăcut deja după stresul suferit. Nu îl lăsăm încă să iasă afară'', a precizat joi un angajat al muzeului pentru canalul de televiziune NTV. Acesta a dat asigurări că pisica, instalată în biroul administratorului, are la dispoziţie ''hrană şi tot ceea ce îi trebuie''.

Comentarii

loading...