10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce divorțul nu este sfârșitul vieții tale intime?

De ce divorțul nu este sfârșitul vieții tale intime?

Și nu realizezi asta decât după ce s-a întâmplat, și te-ai trezit singur într-o locuință goală. Însă, nu te descuraja. Divorțul nu este capătul vieții și nicidecum al vieții tale intime, dacă ești la o vârstă la care încă mai poți fi potent. Hai să vedem cum treci peste divorț mai ușor și îți refaci viața.

Înainte de toate, să știi că trecerea peste divorț depinde 100% de atitudinea ta. Dacă decizi să rămâi în suferință, să te pierzi în trecut și să regreți că nu ai făcut ceva ca să previi ceea ce s-a întâmplat, atunci vei trece mai greu. În schimb, dacă decizi să treci peste divorț și să îți refaci viața, fără să te mai gândești la ce a fost ci doar la ce va fi, atunci ai șanse mai mari să treci mai ușor peste și să nu rămâi marcat pe viață.

În funcție de durata căsniciei dar și de faptul că aveți sau nu copii, îți poți calcula timpul în care, teoretic, te vei reface complet. Unele persoane suferă ani de zile după o căsnicie care a durat cel puțin 10 ani, altele suferă doar câteva luni. Depinde și dacă tu ești cel care a inițial divorțul sau nu. Așa că hai să presupunem că te afli în postura victimei, adică a celui care a fost pus în fața unui divorț. Iată ce sfaturi avem pentru tine.

 

Rupe-te de trecut

Eliberează-ți locuința de orice obiecte care vă leagă. Detașează-te inclusiv de anumite piese de mobilier, dacă e cazul, sau schimbă spațiul în totalitate, dacă e posibil. Ascunde fotografiile voastre împreună sau șterge-le din conturile tale de social media. Fă tot posibilul să scapi de orice element care te-ar cufunda în amintiri dureroase.

 

Fără contact cu fosta

Nu relua legătura cu femeia care a divorțat de tine și, sub nicio formă nu încerca să te împaci. Cât timp el sau ea a inițiat divorțul și a mers până la capăt, nu are sens să îți consumi energia încercând să repari ceva ce nu mai poate fi reparat. E normal să te tot gândești la asta, mai ales la început, pentru că îți era poate mai comod în relație sau poate chiar iubeai acea persoană, în felul tău. Însă, dacă a inițiat relația, atunci înseamnă că nu era persoana potrivită pentru tine și n-are rost să mai stai într-o relație toxică. Dacă aveți copii împreună, comunicați strictul necesar cu privire la ei, însă nu altceva, și încercați pe cât posibil să nu vă vedeți față în față.

 

Regăsește-ți viața de dinainte de căsnicie

Chiar dacă au trecut ani de zile, gândește-te cum erai înainte? Ce pasiuni aveai și acea femeie ți le-a inhibat? Poate îți plăcea un anumit gen de muzică sau te uitai la anumite filme, iar fosta soție nu le tolera. Sau poate voiai să stai în oraș până noaptea târziu cu anumiți prieteni dar nu puteai din cauza ei. Așa că revino la viața ta de dinainte. Dă frâu liber pasiunilor tale, întâlnește-te cu prieteni, mergi la petreceri și încearcă pe cât posibil să îți ții mintea ocupată. Dacă simți că nu poți și toate gândurile merg spre acea persoană, atunci nu este exclusă chiar necesitatea de a face terapie. Orice e nevoie ca să treci mai ușor peste și să nu ajungi la depresie.

 

Cunoaște alte femei

Singurătatea nu este o opțiune și ai nevoie să îți reiei viața intimă cu alte femei. Nu te aștepta să găsești în prima pe care o întâlnești o potențială relație de lungă durată, însă e nevoie să ieși la cât mai multe întâlniri. Și, atunci când ajungi în pat cu o altă femeie, nu te aștepta să performezi din punct de vedere sexual de la început. E clar că, după multă vreme în care ai fost obișnuit cu fosta soție, e posibil să te inhibi la început. Așa că noi îți recomandăm să încerci cele mai bune pastile pentru potență și să te bucuri de fiecare moment când îți refaci viața intimă. O să descoperi plăceri intense pe care poate nu le-ai mai simțit de mult, și o să îți recapeți încrederea în tine, ca dovadă că încă mai poți. Pentru mai multe informații despre unul din produsele recomandate în listă, citește și Maraton Forte păreri. O să te ajute să vezi dacă este sau nu suplimentul potrivit pentru tine.

 

Cum îți refaci viața intimă după divorț

Fii (din nou) o persoană activă. Fii prezent în diferite cercuri sociale, implică-te în noi proiecte și alocă timpul pe care l-ai câștigat pentru activitățile care îți fac plăcere. Nu te concentra pe refacerea relației încheiate sau pe regăsirea unei relații similare, pentru că fix atunci nu vei avea rezultate. Pur și simplu refă-ți viața socială, și toate beneficiile personale vor veni de la sine. Există aplicații de socializare dar există și organizații, evenimente unde poți cunoaște oameni noi, în special de sex opus. Tot ce trebuie să faci este să ieși în lume și să comunici din nou, așa cum ești tu, fără să te prefaci. De aceea, pentru multe persoane, un divorț este ca o gură de aer proaspăt, chiar dacă nu sunt ei cei care l-au inițiat. Chiar dacă este dureros, la fel cum este o gură de aer rece, de munte, după o lungă perioadă de stat în casă, poate fi benefic pentru tine divorțul. Trebuie doar să privești partea plină a paharului și să începi să zâmbești din nou.

Cât despre viața intimă, până la urmă, totul este ca în afaceri: dacă ai mai multe contacte ai mai multe șanse de reușită. Mult succes să treci peste divorț mai ușor!

 

 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă