15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să alegi crema antirid potrivită cu tipul tău de ten?

Cum să alegi crema antirid potrivită cu tipul tău de ten?

. De asemenea, calitatea produselor este importantă (există numeroase creme de calitate, de exemplu cremele de față antirid Vichy).

Îți spunem în acest articol cum trebuie să alegi crema antirid în funcție de tipul de ten.

Substanțele necesare unei creme antirid
Iată substanțele care se folosesc la obținerea unei creme antirid eficiente:

●  retinol: este un derivat al vitaminei A. Este substanța care contribuie la formarea colagenului (necesar pentru menținerea frumuseții și tinereții pielii).

●  peptide: au rolul de a regenera celulele și în plus sunt responsabile cu elasticitatea pielii.

●  vitamine A, C, E: previn efectele negative ale radicalilor liber și în plus protejează pielea de efectele razelor ultraviolete. Dar în general, vitaminele A, C și E protejează împotriva îmbătrânirii pielii.

●  antioxidanți: aceștia reduc inflamațiile, stimulează producerea de colagen, ameliorează petele pigmentare și oferă tenului un aspect frumos.

●  acid hialuronic: în mod normal, acidul hialuronic este produs de organismul uman, dar producția lui scade pe măsură ce înaintăm în vârstă. De aceea este recomandat să alegem creme antirid care conțin o asemenea substanță, pentru că acidul hialuronic netezește și hidrateaza pielea în profunzime, ameliorând ridurile.  

●  acizi alfa-hidroxi (AHA): aceste substanțe au proprietăți exfoliante, prin urmare elimină celulele moarte ale epidermei. Acești compuși se găsesc în în cantități mari în citrice, struguri. Dermatologii nu recomandă folosirea cremelor antirid cu acizi alfa-hidroxi dacă ai un ten mixt sau dacă ai un ten sensibil la razele soarelui.

●  coenzima Q10: reduce ridurile fine din jurul ochilor. 

●  uleiuri naturale: conferă pielii un aspect sănătos.

●  filtre solare: cremele antirid asigură protecție împotriva razelor ultraviolete, iar acest lucru este posibil datorită ingredientelor din aceste creme, care acționează asemenea unor filtre solare. 

Cum alegi corect crema antirid de zi
O rutină adecvată de îngrijire a tenului trebuie să conțină o cremă antirid de zi și o cremă antirid de noapte, pentru că nevoile tenului sunt diferite. Aspectele de care trebuie să ții seama sunt:

●  vârsta: dacă la 30 de ani crema antirid trebuie să hidrateze și să protejeze tenul de factorii de mediu, la 50 de ani crema antirid trebuie să conțină substanțe mai concentrate, pentru a ameliora liniile fine și ridurile care apar.

●  tipul de ten.

Există creme antirid pentru fiecare tip de ten, pentru că fiecare tip de ten are propriile lui caracteristici de care trebuie să ții seama:

●  ten normal: poți folosi crema antirid cu mențiunea „pentru toate tipurile de ten”.

●  ten gras: este tenul care secretă sebum în exces, tocmai de aceea ai nevoie de o cremă care poate reduce aspectul uleios al pielii. De asemenea, crema antirid pentru ten gras trebuie să conțină factori de protecție solară.

●  ten uscat: are nevoie de o hidratare puternică, așadar poți folosi o cremă antirid care conține acid hialuronic și care nu irită fața.

●  ten sensibil: crema antirid de zi pentru acest tip de ten nu trebuie să conțină alcool sau conservanți, pentru a nu irita pielea.

●  ten mixt: ai nevoie de o cremă potrivită pentru fiecare zonă (probabil una pentru o zonă cu sebum în exces și o alta pentru zona care necesită hidratare).

După ce stabilești crema antirid de zi în funcție de vârstă și ten, verifică dacă produsul conține și vitaminele A, B, C, E (protejează împotriva radicalilor liberi) și factori de protecție solară (cel puțin SPF 30).

Cum alegi corect crema antirid de noapte
Noaptea este foarte importantă pentru organism, în această perioadă celulele se regenerează. În ceea ce privește tenul, acesta are nevoie de o hidratare profundă (cu un conținut crescut de acid hialuronic, pentru o hidratare în profunzime). Crema antirid de noapte este indicat să conțină și aminoacizi (ajută la menținerea structurii celulare a pielii).

Reguli de ținut minte, pentru sănătatea pielii
●  Cremele antirid sunt importante, dar aceste produse nu pot face minuni. Ajută dacă adopți un stil de viață sănătos.

●  Folosește creme cu factor de protecție solară.

●  Renunță la fumat.

●  Adoptă o dietă echilibrată și sănătoasă.

●  Fă mișcare zilnic.

●  Hidratează-te adecvat.

●  Odihnește-te.

●  Hidratează-te.

 Imaginea se descarca aici.

 

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă