Cum poți economisi bani inteligent

Ca părinte în mod clar petreci mult timp luând în considerare strategiile de gestionare a comportamentului financiar.

Share

Bianca Ion 0 comentarii

24.01.2021 - 16:10

Desigur trebuie să eliminați consecințele unor alegeri proaste. S-a constatat însă, așa cum spun toți experții, că gândirea pozitivă este într-adevăr cel mai bun mod de a crea o schimbare de comportament durabilă. 

Atunci când o alegere bună este întâmpinată cu o recompensă, creierul tău asociază sentimentul bun cu acțiunea. Și, în consecință, comportamentul este întărit. Creierul tău, căutând același rezultat bun, te încurajează să repeti comportamentul care a condus la el. În cele din urmă, alegerea comportamentului dorit devine o cale bună de urmat. 

Același cadru psihologic este valabil și pentru adulți. Și puteți utiliza întăriri pozitive pentru a vă gestiona propriul comportament. Știind că prosperați cu succesele hormonului simțitor dopamina vă oferă o nouă putere de a opri obiceiurile proaste. Și de a începe altele noi. Uneori, singura diferență între eșecul de a-ți forma un nou obicei și a deveni parte a ceea ce ești este doar o chestiune de a-ți oferi o mică recompensă de fiecare dată când reușești să o alegi.  

 

Citește mai multe pe casamea.ro 

Citește totul despre:

Comentarii