11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleCum alegem coșul de gunoi potrivit?

Cum alegem coșul de gunoi potrivit?

Alegerea coșului de gunoi este determinată, în primul rând, de spațiul în care va folosit, cantitatea de deșeuri produsă și tipul de deșeuri. Coșurile de gunoi variază de la oțel inoxidabil strălucitor, la plastic robust, încastrat sau nu, de la coșuri cu pedală, la buton și chiar senzor, de la coșuri simple, la cosuri pentru colectare selectivă, de la coșuri pentru locuința proprie, până la coșuri stradale sau pubele și containere pentru companii mari și fabrici.

Coșurile de gunoi sunt accesorii care nu trebuie să lipsească din niciun tip de spațiu, iar cu ajutorul lor curățenia este păstrata cu sfințenie, pentru a evita îmbolnăvirile frecvente și răspândirea microbilor.  Un pas important în acest proces este colectarea atentă a deșeurilor și depozitarea lor în spații special amenajate folosind coșuri și europubele profesionale.

 

Mărimea coșului de gunoi

Prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui, atunci când cumperi un coș de gunoi sau europubele, este ce mărime iți este necesară. Mărimea coșului va varia dramatic, de la coșul de gunoi pentru acasă, care putem presupune ca este un coș de la 10 până la 30 de litri, suficient pentru o familie mică (de aproximativ 3 persoane), la pubela pentru blocuri, de 120 de litri sau 240 de litre și până la containere de mari dimensiuni pentru mall-uri si companii mari, de până la 1100 de litri, 2100 de litri si chiar 3200 litri.

 

Pentru ce tip de spațiu alegi coșul de gunoi?

Dacă alegi un coș de gunoi pentru interiorul unei case, vei alege coșuri de plastic, mai ușoare și de dimensiuni mai mici, dacă alegi un coș de gunoi pentru birouri, poți alege coșurile de gunoi din inox, mult mai elegante și calitative, rezistente în timp și la uzură, iar dacă alegi coșuri de gunoi pentru exterior, acestea trebuie să fie realizate din materiale puternice, rezistente la toți factorii de mediu, diferențe de temperatură, soare puternic sau îngheț.

 

Care sunt cerințele pentru un coș de gunoi?

Doresti sa ai posibilitatea de a sorta deșeurile? Pentru această facilitate, poți opta pentru cosurile de colectare selectivă, compartimentate special pentru toate tipurile de deșeuri: hârtie, plastic, sticlă, deșeuri menajere. Acest lucru îți va permite să sortezi deșeurile organice, de restul deșeurilor reciclabile. Astfel plasticul, hârtia și sticla se sortează ușor, efficient și sănătos pentru mediul înconjurător.

Vrei un coș de gunoi silențios, care nu pocnește la închidere? Atunci alege un coș de gunoi cu închidere ușoară. Vrei să nu atingi coșul de gunoi cândîl folosești, atunci alege un coș de gunoi cu senzor.

Când alegi materialul, ia în considerare cât de des utilizezi coșul de gunoi și cine îl folosește. De exemplu, există copii mici care ating totul cu mâinile? Dacă da, ar trebui să alegi un coș de gunoi din oțel inoxidabil, cu acoperire anti-amprentă.

În plus, pentru o protecție mai atentă și o igienă ideală, mai ale în locurile aglomerate, în centre medicale, clinici sau saloane de înfrumusețare, poți opta pentru un coș de gunoi pentru colectarea deșeurilor COVID, măști și mănuși.

În funcție de nevoile personale și ale spațiului, în care sunt folosite, alege coșurile de gunoi potrivite, de dimensiunea, calitatea și materialul preferat, astfel încât să te poți bucura de o curățenie și igienă impecabile.

Cele mai citite

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC. Propulsat de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă