Credit foto: DPA Images / Steve Parsons

Cum a marcat regina Elisabeta a II-a ziua de naștere a prințului Philip

Pe 10 iunie, prințul Philip, Duce de Edinburgh ar fi împlinit 100 de ani. Ziua nu a trecut neobservată pentru soția sa, Regina Elisabeta a II-a, care îi simte lipsa în fiecare zi.

Share

Bianca Ion 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2021 - 15:46

 

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani - cel mai longeviv consoart din istoria Marii Britanii – ar fi sărbătorit ieri alături de soț un centernar de viață. Acest lucru din păcate nu s-a mai întâmplat, prințul Philip trecând în neființă în luna aprilie.

Alteței Sale Regale i s-a dăruit cu această ocazie o noua varietate de trandafiri numită după Ducele de Ediburgh, care vor fi plantate în grădinile de la Castelul Windsor.

Președintele RHS, Keith Weed, i-a spus reginei: „Este un trandafir numit Duce de Edinburgh Trandafir pentru a marca centenarul și este un trandafir comemorativ pentru toate lucrurile minunate pe care le-a făcut de-a lungul vieții sale și pentru ca toată lumea să-și amintească de el.

Regina Elisabeta s-a arătat extrem de încântată: „Arată minunat”, a spus ea.

 

Philip a încetat din viață la vârsta de 99 de ani la Castelul Windsor pe 9 aprilie, iar înmormântarea sa distanțată social cu doar 30 de invitați, din cauza pandemiei COVID-19 și a restricțiilor în vigoare la acel moment, a avut loc la reședința regală pe 17 aprilie. .

Dacă și-ar fi împlinit 100 de ani, Familia Regală ar fi ținut serbările discrete, așa cum și-ar fi dorit Philip.

 

Citește totul despre:

Comentarii