7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleCum a marcat regina Elisabeta a II-a ziua de naștere a prințului...

Cum a marcat regina Elisabeta a II-a ziua de naștere a prințului Philip

 

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani – cel mai longeviv consoart din istoria Marii Britanii – ar fi sărbătorit ieri alături de soț un centernar de viață. Acest lucru din păcate nu s-a mai întâmplat, prințul Philip trecând în neființă în luna aprilie.

Alteței Sale Regale i s-a dăruit cu această ocazie o noua varietate de trandafiri numită după Ducele de Ediburgh, care vor fi plantate în grădinile de la Castelul Windsor.

Președintele RHS, Keith Weed, i-a spus reginei: „Este un trandafir numit Duce de Edinburgh Trandafir pentru a marca centenarul și este un trandafir comemorativ pentru toate lucrurile minunate pe care le-a făcut de-a lungul vieții sale și pentru ca toată lumea să-și amintească de el.

Regina Elisabeta s-a arătat extrem de încântată: „Arată minunat”, a spus ea.

 

Philip a încetat din viață la vârsta de 99 de ani la Castelul Windsor pe 9 aprilie, iar înmormântarea sa distanțată social cu doar 30 de invitați, din cauza pandemiei COVID-19 și a restricțiilor în vigoare la acel moment, a avut loc la reședința regală pe 17 aprilie. .

Dacă și-ar fi împlinit 100 de ani, Familia Regală ar fi ținut serbările discrete, așa cum și-ar fi dorit Philip.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă