9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleCriterii de care să ții cont dacă vrei să-ți cumperi o casă...

Criterii de care să ții cont dacă vrei să-ți cumperi o casă nouă

Cumpărarea unei locuințe este un proces complex, care implică o serie de decizii sau de aspecte pe care trebuie să le ai în vedere, deoarece ele vor influența felul în care te vei simți raportat la locuința ta. Dacă te pregătești să cumperi o casă atunci ia în calcul și următoarele sfaturi, astfel încât achiziția ta să fie una cu adevărat valoroasă.

Nu te interesa doar de case la cheie

Uneori casele la cheie s-ar putea să nu exprime în totalitate cerințele și exigențele tale. Amenajările interioare sau exterioare pot fi subiective și chiar și în ipoteza unei case la roșu s-ar putea să îți dorești totuși ca unele etape să fi fost realizate deja. Dacă casa dorită a trecut de etapa de casă la roșu, ajungând la cea de casă la gri, atunci de aici poți prelua conducerea sugerând finisajele dorite. Caută informatii despre casa la gri și vezi ce îți oferă la nivel de beneficii și finisaje, astfel încât tu să te simți confortabil cu alegerea făcută și mai departe cu mediul de locuire din casa ta.

Finisajele caselor la gri includ: tencuieli interioare și exterioare, montarea acoperișului și a elementelor de tâmplărie, realizarea montajelor de șapă și a pereților de compartimentare în funcție de preferințe sau realizarea termoizolațiilor locuinței cu materialele alese de către tine, ca beneficiar.

Așadar, conceptul de casă la gri s-ar putea să îți ofere tot ceea ce ai nevoie, astfel încât să te poți bucura de o mare libertate  în ceea ce privește alegerile pentru casa ta.

Poziționarea geografică

Deși s-ar crede că acest aspect este unul mai puțin important, în realitate raportarea față de punctele cardinale este foarte importantă. În primul rând este nevoie să beneficiezi de cât mai multă lumină naturală pe parcursul zilei, astfel încât să poți face economii în ceea ce privește consumurile la electricitate. În al doilea rând, dacă vei dori să implementezi tehnologii ce au în vedere valorificarea energiei solare, prin panouri solare, atunci acestea vor trebui orientate astfel încât să poată capta pe cât posibil razele soarelui. Dacă poziționarea casei este una defectuoasă, atunci nu te vei putea bucura de niciunul dintre aceste avantaje, așa că ar trebui să îți stabilești foarte bine punctul de plecare, dar și funcționalitățile l pe care leva îndeplini casa ta.

Alege dacă vrei să cumperi o casă în oraș sau o casă la periferie

O casă în interiorul orașului îți pune la dispoziție o serie de facilități, drept pentru care nivelul investiției nu va fi mare în ceea ce privește aceste lucruri. Alimentarea cu apă, cu gaze naturale sau racordarea la canalizare vor fi lucruri de care te vei putea bucura fără grijă. În cazul unei case poziționate însă la periferie aceste lucruri s-ar putea să nu fie disponibile, iar în acest caz va fi nevoie de intervenții la nivelul obținerii de avize. Aceste lucruri aduc cu sine costuri și cu toate acestea, de cele mai multe ori beneficiarii văd mai avantajos traiul într-o casă departe de aglomerația orașului.

Achiziționarea prin credit ipotecar sau cash

Din păcate achiziția unei case este pentru multe persoane un lux, însă specialiștii ne recomandă ca atunci când avem în vedere achiziționarea unei locuințe să nu optăm pentru împrumuturi bancare dacă acest lucru nu este necesar. Răspunsul este cumva simplu, pentru că o locuință plătită prin bancă va fi achitată cu aproape dublul valorii ei, singurul avantaj fiind plata dispusă pe un număr foarte mare de ani.

A avea casa ta nu este un moft ci o adevărată necesitate. O casă pe pământ, poate mai departe de zgomotul orașului, o casă la gri pe care o poți amenaja și personaliza  după bunul plac, este doar unul dintre punctele de plecare pe care ar trebui să le ai în minte înainte de a lua decizia de achiziție.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă