22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăLifestyleCM: Topul ruşinii, de la soţia infidelă a lui Platini la Anelka

CM: Topul ruşinii, de la soţia infidelă a lui Platini la Anelka

Lotul Franţei a mai fost în centrul unui scandal la CM 1982, când Jean Francois Larios a fost trimis acasă, din Spania, după ce s-a aflat că s-a culcat cu nevasta lui Michel Platini. La CM 2010, după cearta cu antrenorul Domenech, atacantul Nicolas Anelka intră în clubul deloc select numit “Hall of Shame” de către ziariştii de la Los Angeles Times, care au întocmit un Top al ruşinii, preluat de worldcupmedia.wordpress.com, monitorizat de RTV.

 

1. William Mokoena şi Brendan Augustine (Africa de Sud, la CM 1998). Cei doi jucători au fost excluşi din lot pentru că s-au întors la hotel la 6 dimineaţa, după ce petrecuseră într-un club de noapte din Franţa.

2. Diego Maradona (Argentina, la CM 1994). Exclus de la Mondial după ce a fost depistat pozitiv, cu cocaină, la controlul anti-doping ce a avut loc după meciul cu Nigeria, din faza grupelor.

3. Roy Keane (Irlanda, la CM 2002). Clubul lui Keane, Manchester United, a trimis un avion privat în Japonia, la Mondial, pentru a-l lua pe jucătorul Irlandei, după o ceartă dură cu antrenorul echipei naţionale. “Ai fost un jucător prost, iar acum eşti un antrenor prost. Singurul motiv pentru care am de-a face cu tine este că, din nu ştiu ce cauză, eşti antrenorul ţării mele şi nici măcar nu eşti irlandez, englez nenorocit!”, i-a strigat Keane selecţionerului Mick McCarthy.

4. Faustino Asprilla (Columbia, la CM 1998). Atacantul a fost dat afară din lot după ce şi-a criticat antrenorul, care l-a schimbat în timpul meciului cu România.

5. Graham Poll (Anglia, la CM 2006). Cel mai bun arbitru englez a fost trimis şi el acasă, după ce a exagerat cu cartonaşele galbene arătate croatului Josip Simunic, în meciul cu Australia. A făcut asta de trei ori, într-o jumătate de oră.

6. Jean Francois Larios (Franţa, la CM 1982). Mijlocaşul francez a fost dat afară de la echipă după ce s-a aflat că a avut o aventură Christelle, cu soţia unui coechipier, Michel Platini. Dată fiind actuala poziţie a lui Platini şi prietenia sa cu preşedintele FIFA se poate spune că Larios nu este nici acum binevenit la Mondiale. Scandalul din 1982 nu a stricat însă căsnicia actualului preşedinte al FIFA, care este în continuare căsătorit cu Christelle, împreună cu care are doi copii.

7. Willie Johnston (Scoţia, la CM 1978). Cariera lui internaţională s-a încheiat după primul meci jucat de scoţieni în Argentina, contra statului Peru, când a fost descoperit că a folosit substanţe dopante.

8. Ernest Jean-Joseph (Haiti, la CM 1974). A devenit cel mai faimos jucător de fotbal din Haiti, după ce a fost primul jucător din istoria CM care a fost depistat pozitiv la testul anti-doping. Înainte de a fi trimis acasă, el a fost bătut de colegi şi oficialii echipei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă