10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleCine sunt membrii juriului României la Eurovision

Cine sunt membrii juriului României la Eurovision

Cei cinci membri ai juriului României au experiență la Eurovision, participând, la ediții anterioare, în calitate de jurați sau interpreți, la faza națională sau la cea internațională.

Ei îşi vor exprima voturile în cele două semifinale şi în finală pentru toţi participanţii din concurs, cu excepţia reprezentantei noastre. Fiecare membru al juriului va evalua capacitatea vocală, performanța pe scenă, compoziţia şi originalitatea piesei şi va nota artiştii favoriţi cu un set de puncte, de la 1 la 8, 10 și 12.

Luminiţa Anghel a reprezentat România la Eurovision în 2005, alături de trupa Sistem, cu piesa “Let Me Try. Concursul s-a desfăşurat la Kiev, iar reprezentanţii României s-au clasat pe locul al treilea. Una dintre cele mai bune voci din România, Luminița Anghel a câștigat numeroase premii naționale și internaționale. De-a lungul carierei, a urcat pe podium de mai multe ori la Feativalul Mamaia și a obținut premiul întâi și premiul de popularitate la ediția 2001 a Festivalului Internațional Cerbul de Aur.

Ilinca Băcilă, reprezentanta României la Eurovision 2017, a reușit să obțină cel mai mare punctaj din istorie pentru țara noastră, alături de Alex Florea.

Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la 7 ani, iar în prezent, este studentă în ultimul an la Secția Actorie.

 

Compozitor, producător şi DJ distins cu numeroase premii internaţionale Andy Platon a lucrat la numeroase piese ce au avut un impact semnificativ, printre acestea numărându-se: „Și îngerii au demonii lor” – Dan Bittman, „Inimi desenate” – Delia, “Falava” – Andra , „Cămașa” – Lidia Buble, „Soare negru” – Lora, „Zero absolut” – Mira, „Jacob Sartorius – Jordans” și a compus și produs cea mai recentă piesa a celor de la DJ Project în colaborare cu reprezentanta României la Eurovision 2021, Roxen, intitulată „Parte din tine”.

A câștigat numeroase premii, printre care BEST PRODUCER atât la Media Music Awards, cât și la Premiile Muzicale Radio România.

Liviu Teodorescu este una dintre cele mai bune voci masculine din România, „Fanele”, „Ești piesă”, „Obsesie”, „Lista de păcate”, „Mulţumesc” sau „Ascultă” fiind doar câteva dintre piesele care au strâns milioane de vizualizări pe YouTube şi au intrat în topurile muzicale din țara noastră. 

În 2006, Liviu Teodorescu a participat la Eurovisionul copiilor, unde a făcut parte din grupul „Numai cu acordul minunilor”.

Răzvan Popescu are 25 de ani de experiență în industria muzicală, fiind unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni radio. La ediția 2019 Eurovision România, a făcut parte din juriul preselecției care a decis semifinaliștii competiției naționale.

• Semifinalele și finala Eurovision vor fi comentate, pentru telespectatorii TVR, de Bogdan Stănescu. 

Cu o experiență de aproape 30 de ani în televiziune, Bogdan Stănescu este profesor asociat la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti și doctor în filologie.

În calitate de comentator/traducător/ moderator, a participat la numeroase transmisii ale unor evenimente de marcă, precum Gala decernării Premiilor Oscar (trei ediţii), Gala decernării Premiilor Globul de Aur (trei ediţii), Gala decernării Premiilor Grammy (o ediţie), Eurovision Song Contest (2014,2015,2019), Spectacolul Eurovision: Europe Shine a Light – 2020 sau Festivalul Cântecul Italian Sanremo 2020.

• Prima semifinală Eurovision, în care va concura şi reprezentanta României, Roxen, cu melodia Amnesia, va avea loc pe 18 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00. 

A doua semifinală va avea loc joi, 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai. Telespectatorii români vor putea urmări cele trei evenimente ale competiției în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Cele mai importante momente din aventura delegației României la Eurovision 2021 sunt la „Destinația Eurovision”. 
Emisiunea urmăreşte pas cu pas reprezentanta României și este difuzată în fiecare seară la TVR 1, TVR Moldova şi TVR Internaţional, de luni până vineri, de la ora 20.50 (în seara Finalei, de la 21.45), cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR. 

Totodată, Ştirile TVR vor difuza, în exclusivitate, reportaje cu imagini de la Rotterdam Ahoy.

***

Eurovision Song Contest 2021 are loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai și va fi difuzat în direct la TVR. Roxen, reprezentanta României la ediţia cu numărul 65 a concursului, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, pe 18 mai.

 

***

Roxen a început să cânte de la o vârstă fragedă, cucerind trofeu după trofeu la diverse concursuri locale de talente. Debutul său a fost marcat de colaborarea cu Sickotoy pentru piesa „You Don’t Love Me”, care a atins performanțe remarcabile, ajungând pe primele 10 poziții ale celor mai difuzate piese la radio atât în topurile din România, cât și în cele din Bulgaria, și s-a regăsit, totodată, și în playlist-urile radiourilor din Franța, Mexic, Spania, SUA și Turcia. Single-ul său de debut – „Ce-ți cântă dragostea” – a devenit una dintre cele mai difuzate piese din 2020, dominând topurile timp de 7 săptămâni și însumând peste 30 de milioane de vizualizări pe YouTube. Fiind desemnată reprezentantă a României la ediția din 2020 a competiției Eurovision, Roxen a lansat 5 piese pentru selecția națională, piesa Alcohol You fiind desemnată câștigătoare. Din cauza pandemiei COVID-19, competiția Eurovision de anul acesta a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediția din 2021 de la Rotterdam, cu o nouă piesă: “Amnesia”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă