8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleCele mai populare stiluri de design interior

Cele mai populare stiluri de design interior

Tocmai ți-ai cumpărat o locuință și urmează să o renovezi exact așa cum îți place? Dacă da, cel mai probabil încă încerci să te decizi asupra unui singur tip de design interior. Știm că nu este o alegere ușoară, însă odată ce înțelegi fiecare stil în parte, îți va fi clar care te reprezintă cel mai bine, pe tine și pe familia ta.

Printre cele mai faimoase stiluri se numără cele de mai jos, pe care te invităm să le descoperi în continuare. La final, vei lua cea mai bună hotărâre, fără îndoială!

Top 3 stiluri de design pentru locuința ta

1. Stilul scandinav

În ultimii ani, designul interior inspirat de zona Scandinaviei a devenit din ce în ce mai popular în întreaga lume. Este un stil asemănător cu cel minimalist, dar se deosebește de acesta prin câteva elemente specifice.

De exemplu, stilul scandinav pune accent atât pe simplitate, cât și pe ideea de confort și pe integrarea artei în decor. Adesea, o casă de inspirație scandinavă include mobilier simplu, funcțional, dar cu aspect inedit, de sculptură.

Paleta de culori este simplă, neutră, în tonuri de gri sau chiar all white. Materialele folosite sunt naturale, lemnul și țesăturile fiind printre cele mai des utilizate. Poți integra și un strop de culoare, sub forma unei piese de mobilier ceva mai stridente sau prin intermediul huselor pentru perne, păturilor decorative sau tablourilor abstracte.

2. Stilul modern

Probabil că acest design este cel mai frecvent ales în rândul celor care preferă să locuiască într-un apartament simplu, funcțional și care nu se va demoda niciodată.

Stilul modern este definit prin linii simple și drepte, mobilier cât mai funcțional, materiale precum sticla și metalul, suprafețe lucioase și nuanțe simple. Bejul și cremul sunt variante foarte des întâlnite, în combinație cu mici accente bleumarin, negre sau maro.

Unul dintre cele mai importante elemente într-un decor modern sunt corpurile de iluminat, fără de care niciun decor nu ar fi complet. Acestea pun în evidență celelalte elemente de design interior, sau ies chiar ele în evidență și constituie piesa de atracție dintr-o încăpere.

Din ofertele existente la momentul de față, cei de la Decoliving ne-au atras atenția cu varietatea mare de corpuri de iluminat moderne pe care-o au în palmares: lustre, pendule, plafoniere, lampadare și multe altele. Îți sugerăm să arunci o privire pe oferta lor!

Nu trebuie să alegi o singură lustra pentru fiecare camera, ba chiar este recomandat să te joci cu mai multe elemente de iluminat, pentru a contura o atmosferă plăcută și un design cool.

3. Stilul boho

Dacă ești o fire relaxată și visătoare, pentru care funcționalitatea nu este la fel de importantă precum confortul și atmosfera caldă și primitoare, stilul boho ți se va potrivi perfect.

Acest design se bazează mai puțin pe mobilier funcțional și mai mult pe piese vintage, colecții de obiecte unice, cumpărate din târguri sau suveniruri aduse din călătorii, expuse în toată splendoarea lor.

De asemenea, o locuință boho-chic va conține, aproape de fiecare dată, spații comode pentru stat la un ceai cu invitații, cu perne mari și confortabile, așezate pe jos, pe covoare colorate sau pături moi.

Așadar, în stilul boho, există foarte puține reguli. Poți pune în aceeași încăpere un candelabru elegant, un covor vechi cu o țesătură interesantă și un scaun vintage cu husă de catifea. Atât timp cât îți place și te binedispune, nu există niciun fel de problemă.

După cum poți vedea, cele trei stiluri sunt destul de diferite. Fiecare dintre ele are plusuri și minusuri, așa că alegerea finală ține doar de tine, de preferințe tale și de stilul tău de viață!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă