13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe trebuie să știi despre elevatorul auto cu două coloane

Ce trebuie să știi despre elevatorul auto cu două coloane

Elevatorul auto este un echipament esențial atât în ​​micul atelier auto de acasă, cât și în atelierul auto profesional.

Elevatoarele auto sunt echipamente multifuncționale, utile la curățarea, inspecția și executarea de reparații generale ale vehiculelor.

Există multe tipuri de elevatoare auto pe piață, dar în acest articol vom vorbi despre cel cu 2 coloane și avantajele și dezavantajele sale.

După cum sugerează și numele, elevatorul cu două coloane are două coloane solide pe ambele părți, cu brațe proeminente care susțin vehiculul. Este des folosit în atelierele mici, mai ales cele personale, deoarece are o înălțime destul de mică. Experții din industrie recomandă acest elevator tuturor celor care sunt la început de drum în sectorul reparațiilor auto.

Ușurința cu care se utilizează și spațiul redus pe care îl ocupă au contribuit la creșterea popularității acestuia în rândul celor care și-au amenajat mici ateliere acasă.

Odată ce înțelegi cum funcționează acest elevator auto, poți încerca și alte tipuri de elevatoare auto.

De asemenea, este esențial să înveți cum să-l echilibrezi. De aceea, este important să știi cât mai multe lucruri despre gravitație când folosești un astfel de elevator. Știind ce presupune gravitația vei ști cum să utilizezi acest elevator, deoarece veți învăța cum să așezi mașina înainte de a o ridica.

Dacă nu așezi mașina bine, aceasta se poate răsturna. Lucrul bun este că majoritatea mașinilor noi sunt dotate cu marcaje pe platforma de rulare. Îți indică cum să poziționezi mașina pe elevatorul cu 2 coloane.

Tipuri de elevatoare cu 2 coloane
Există diverse tipuri de elevatoare cu 2 coloane. Există două subcategorii majore ( elevatorul simetric și asimetric).

 Elevatorul simetric are coloanele paralele una față de alta, iar brațele lor sunt egale în lungime și se întind în același unghi. Când utilizezi elevatorul simetric, trebuie să conduci mașina la jumătatea distanței în zona de elevație. Problema majoră cu elevatorul simetric este deschiderea ușilor odată ce mașina este ridicată. Coloana poate împiedica deschiderea ușilor mașinii.

Pentru a rezolva această problemă producătorii de elevatoare au lărgit spațiul dintre cele două coloane pentru a oferi mai mult spațiu pentru deschiderea ușii.

Elevatorul asimetric are coloanele în unghiuri diferite, la fel și brațele. O coloană poate fi la un unghi de 90 de grade, în timp ce cealaltă poate fi la un unghi de 45 de grade. Brațele variază în mărime și formă. Brațele frontale sunt mai scurte decât brațele din spate.

 Spre deosebire de elevatorul simetric cu două coloane, cel asimetric dispune de suficient spațiu pentru deschiderea ușii mașinii.

 Există, de asemenea, elevatoare versimetrice, care combină proprietățile tipurilor simetrice și asimetrice. Mulți experți privesc acest tip de elevator cu două coloane ca două elevatoare separate.

Avantaje ale elevatorului auto cu două coloane
Elevatorul auto cu 2 coloane are multe avantaje. Dimensiunea sa mică este unul dintre cele mai importante avantaje.

 Dimensiunea redusă îl face ideal pentru ateliere auto mici și garajele de acasă. Brațele ocupă puțin spațiu sub mașină, facilitând accesul în partea de jos a mașinii. Acest elevator poate fi instalat chiar și temporar, deoarece este ușor de montat și demontat.

Deși are o dimensiune mică, poate susține vehicule mai mari, cum ar fi camionete, camioanele mici și mijlocii și SUV-uri.

Dezavantaje ale elevatorului auto cu două coloane
Problema majoră pe care o vei întâmpina atunci când utilizezi acest tip de elevator auto este identificarea punctelor de ridicare. Trebuie să cunoști centrul de greutate al vehiculului pentru a ști unde să plasezi brațele. Orice greșeală la ridicare ar putea crea probleme dacă nu identifici corect punctele de ridicare.

 Există, de asemenea, problema de stabilitate, care poate apărea dacă nu reușești să ridici corect coloanele.

Pe scurt, trebuie să fii foarte atent când folosești un elevator cu două coloane, deoarece orice greșeală are consecințe grave.

De unde poți cumpăra un elevator cu două coloane?
Îți recomandăm ca atunci când iei decizia de a cumpăra un elevator cu două coloane, să alegi unul de cea mai bună calitate.
Pentru a face asta, tot ceea ce trebuie să faci este să intri în magazinul online Eqp.ro. Aici vei găsi o gamă variată de elevatoare auto. Dintre acestea îți vei putea alege elevatorul de care ai nevoie. Spor la cumpărături!

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă