14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe factori să iei în calcul când alegi un parfum bun pentru...

Ce factori să iei în calcul când alegi un parfum bun pentru bărbaţi

Parfumul bărbătesc face parte din rutina zilnică a unui domn, alături de alte produse cosmetice, precum loțiunea după bărbierit, deodoratele sau gelul de duș. Acesta oferă prospețime și mireasmă îmbietoare indiferent de evenimentul la care participi sau activitățile cotidiene pe care le realizezi.

Dacă îți dorești să cumperi un parfum original de bărbați, consultă sfaturile următoare pentru a ști ce să iei în calcul atunci când vrei să alegi produsul ideal, care sunt aromele și esențele potrivite și de ce să optezi pentru cele de calitate.

 

Personalitatea și caracterul bărbatului

Personalitatea, atitudinea, vârsta și caracterul unui bărbat sunt elemente importante care te ghidează în alegerea celui mai bun parfum. Dacă îți dorești să captezi atenția persoanelor din jurul tău, atunci vei avea nevoie de un parfum original și puternic.

Există numeroase branduri care pun la dispoziție varii arome și esențe plăcute și durabile. Poți opta pentru parfumurile bărbătești de la 146 lei care să îți ofere încrederea, masculinitatea, senzualitatea și aspectul misterios pe care ți-l dorești atunci când ieși seara într-un club alături de prietenii tăi.

 

Tipurile de parfum bărbătesc

Atunci când vrei să alegi un parfum bărbătesc trebuie să iei în considerare cantitatea de uleiuri naturale, de alcool, densitatea și persistența în timp a aromelor. Printre cele mai cunoscute produse sunt:

●     Extractul de parfum. Acesta are o concentrație mare de uleiuri naturale, fiind considerat unul dintre cele mai bune produse parfumate, atât pentru activitățile cotidiene, cât și pentru evenimentele speciale.

●     Apa de parfum. Cunoscut și sub denumirea de Eau de Parfum sau EdP, acest produs are o concentrație mai mică de uleiuri aromatice și o cantitate de aproximativ 80% alcool. Apa poate fi aplicată direct pe piele, în locurile în care pulsul se simte puternic.

●     Apa de toaletă. Cunoscută și sub denumirea de Eau de Toilette sau EdT, poate fi folosită la locul de muncă sau în spațiile aglomerate deoarece are un miros discret.

●     Apa de colonie. Apa de colonie, sau EdC, are un parfum ușor, lejer ce poate fi folosit cotidian, la locul job sau pentru plimbările de seară. Deoarece are o cantitate mică de ulei de parfum, produsul poate fi aplicat direct pe piesele vestimentare.

 

Importanța PH-ului pielii tale

Alegerea parfumului bărbătesc ideal este influențată de PH-ul pielii; acid sau alcalin, de tipul de ten: uscat, mixt, gras, deshidratat, cât și de suprafața pielii și temperatura generală a corpului. Pentru a alege produsul ideal, notele de mijloc și cele finale, sau de bază, trebuie luate în considerare și alese în funcție de ceilalți factori: tipul de produs, tenul, aromele, activitatea.

Esențele aromate și notele parfumului
Notele parfumului reprezintă diferitele tipuri de mirosuri pe care le poate avea un singur produs. Acestea se schimbă gradient, iar ultima esență simțită este cea care dă nota ideală de prospețime și aromă potrivită pentru pielea, personalitatea și corpul tău.

●     Notele de vârf sunt esențele care se simt imediat după aplicare, sunt volatile și se evaporă rapid.

●     Notele de mijloc se simt de la minim 30 de minute de la pulverizare. Aici vei afla din ce „familie” face parte parfumul.

●     Notele de bază sunt cele mai importante. Acestea fixează aromele principale pe piele sau haine, făcând astfel ca parfumul să aibă o durată lungă de viață.

 

„Familia” parfumurilor se referă la miresmele și clasele din care fac acestea parte. De exemplu, există parfumuri cu arome citrice, florale, orientale, elegante, misterioase, lemnoase, sportive, fresh, fructate sau cu plante verzi.

 

Personalitatea, aromele și durabilitatea acestora sunt printre cele mai importante criterii atunci când vrei să achiziționezi un parfum bărbătesc. Totodată, încearcă să iei în considerare și brandul, activitățile zilnice pe care le realizezi și anotimpul curent. Alege un parfum potrivit dorințelor și nevoilor tale!

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă