17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe așteptări trebuie să ai de la firma de găzduire web cu...

Ce așteptări trebuie să ai de la firma de găzduire web cu care colaborezi

Nu orice proiect lansat pe internet se bucură de succes, iar în unele cazuri problemele în dezvoltarea corectă pot fi cauzată chiar de alegeri de natură tehnică. Website-urile care nu beneficiază de o soluție de găzduire web de bună calitate sunt penalizate rapid atât de public, cât și de motoarele de căutare, iar o astfel de situație deschide o cale sigură spre eșec.

Pare incredibil, dar planul de web hosting poate avea o influență atât de mare asupra unei afaceri online. Dacă alegi o soluție performantă nu înseamnă că vei avea succes garantat pe internet, însă dacă alegi greșit, eforturile tale pe alte planuri se vor lovi de un sabotaj tehnic. Este cea mai mare eroare pe care o poate face un antreprenor, căci vorbim despre o lovitură asupra afacerii cauzată de niște detalii aparent nesemnificative, dar atât de importante… O lovitură din interior care poate să fie evitată foarte simplu, prin alegerea unui partener profesionist în materie de găzduire web.

Elementele de interes când alegi firma de web hosting

Piața online din România devine tot mai matură, iar acest lucru se vede prin faptul că tot mai mulți proprietar de website-uri aleg soluții de găzduire web premium pentru proiectele lor. Prețul nu mai este principalul criteriu, deși evident că orice maneger este atent și la costuri, iar o firmă profesionistă de web hosting va propune oferte corect concepute, nu cu mult peste cele mai ieftine oferte din piață. Raportul calitate / preț este relevant, iar calitatea se judecă în funcție de mai multe aspecte, exigențe pe care le poți avea în colaborarea cu partenerul tău din domeniul serviciilor web. Iată ce așteptări trebuie să ai de la firma de găzduire web cu care colaborezi si criterii care sa le iei in calcul atunci cand cauti cea mai buna gazduire web din Romania.

1. Uptime garantat de 99,9%

Website-ul tău trebuie să fie permanent online. Se acceptă mici momente de downtime, însă acestea trebuie să fie practic nesesizabile de către public și de către motoarele de căutare. Fiecare secundă contează, căci momentele în care website-ul nu poate fi accesat din cauza problemelor de server determină pierderi pentru afacerea ta. Așadar, nu accepta să colaborezi cu o firmă de web hosting care nu îți poate face această promisiune: uptime garantat de 99,9%.

2. Suport tehnic 24/7

Nu poți cunoaște niciodată momentele în care te confrunți cu probleme tehnice, iar firma cu care lucrezi pe zona de web hosting trebuie să fie alături de tine. Fără excepție! În mediul online, nu există program limitat de lucru, week-end sau Sărbători… Website-urile trebuie să fie mereu funcționale. Așadar, la orice oră din zi sau din noapte, ai nevoie să știi că firma de web hosting îți pune la dispoziție metode de contact pentru suport tehnic profesionist. Totul trebuie să fie rapid și funcțional, nu poți aștepta.

3. Viteze mari la încărcarea paginilor

Este ideal ca website-ul tău adresat publicului din România să fie găzduit pe un server aflat într-un data center din țara noastră. Nu este o chestiune de naționalism, ci un aspect pragmatic, căci astfel se permit viteze mai mari de transfer date. Paginile web trebuie să se încarce rapid, iar vizitatorii să aibă o experiență cât mai plăcută la browsing. Desigur, firma de web hosting trebuie să aibă capacitatea de a susține permanent investiții în servere de ultimă generație, cu software performant updatat permanent.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă