17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCâte tipuri de motocoase există și cum faci alegerea potrivită?

Câte tipuri de motocoase există și cum faci alegerea potrivită?

Aceste utilaje pot fi folosite în locurile unde trebuie cosită iarba, pentru tunderea gazonului, tăierea buruienilor din grădină, a arbuștilor mici sau gardurilor vii. Pe piață există numeroase tipuri de motocoase care pot răspunde oricărei necesități, însă ca să faci o alegere potrivită este important să cunoști câteva aspecte legate de acestea. Iată care sunt principalele echipamente pe care le poți achiziționa pentru grădina ta:

Cum alegi motocoasele în funcție de tipul alimentării

În general, oamenii se orientează către motocoase ieftine în funcție de tipul lucrărilor pe care vor să le efectueze. Însă, fiecare în parte are anumite caracteristici importante, iar tipul alimentării reprezintă una dintre ele pentru că determină locurile pe care le poți îngriji.

Motocoase pe benzină

Aceste aparate sunt acționate de un motor care funcționează cu benzină, sunt puternice și comode deoarece nu au un fir de alimentare care să-l încurce pe utilizator. Se potrivesc în grădinile de dimensiuni mari, medii și mici, dar necesită un plus de atenție în ceea ce privește întreținerea.

Motocoase electrice

În această categorie regăsim varianta cu fir și ștecher, o alegere potrivită pentru curțile mici deoarece motocoasele depind de alimentarea cu curent electric. Dacă vrei să îngrijești un spațiu verde mai îndepărtat de casă, ai la dispoziție motocoase cu acumulatori, care au o autonomie de 20-40 de minute și necesită un timp de încărcare de 4-7 ore. Spre deosebire de cele pe benzină, motocoasele electrice sunt mai silențioase, se întrețin ușor și sunt simplu de manevrat, dar nu și la fel de eficiente.

Tipuri de motocoase în funcție de puterea motorului

Acest aspect nu trebuie trecut cu vederea, mai ales dacă ai nevoie de un utilaj cu mai multă forță, de exemplu pentru toaletarea gardurilor vii. Luând în considerare puterea motorului, poți alege:

Motocoase profesionale

Le poți folosi pentru suprafețe de până la 10.000 de metri pătrați, prețul lor este destul de ridicat, însă au și cea mai mare putere de pe piață. În general, modelele profesionale sunt folosite de firmele de peisagistică sau cei care trebuie să se ocupe de îngrijirea unor spații extinse.

Motocoase semiprofesionale

Aceste echipamente sunt potrivite pentru suprafețele cuprinse între 500 și 5.000 de metri pătrați. Sunt dedicate în special profesioniștilor care au nevoie de motocoase mai puternice pentru îngrijirea peluzelor, însă nu la fel de sofistica precum cele profesionale.

Motocoase pentru hobby

Dacă ai o grădină mică, de până în 500 de metri pătrați, atunci poți opta pentru un astfel de produs, mai ieftin și mai ușor decât celelalte două tipuri menționate.

Alegerea motocoaselor după sistemul de tăiere

În cazul în care ai nevoie de un astfel de echipament trebuie să știi că nu toate motocoasele beneficiază de același sistem de tăiere. Poți alege între următoarele variante:

●     Motocoase cu fir de nylon – sunt eficiente pe suprafețele mici, în zonele cu iarbă delicată și fără vegetație groasă, dar și pentru a finisa iarba la margini sau la intersecția gazonului cu aleile;

●     Motocoase cu lame sau cuțite – sunt mai puternice și fac față încercărilor dificile și suprafețelor mari, oferă rezultate foarte bune și pot finisa chiar și marginile terenului;

●     Motocoase  cu sistem dublu de tăiere – aceste modele au atât nylon cât și cuțite, așa că pot fi folosite cu succes pe orice tip de suprafață deoarece se va utiliza sistemul dorit în funcție de nevoi.

Motocoasele sunt unele dintre echipamentele din gospodărie pe care le vei utiliza foarte des, așa că este recomandat să alegi un produs ușor de folosit, care să-ți ofere confort și puterea de care ai nevoie pentru a putea îngriji în mod corespunzător spațiile verzi sau grădina din jurul casei.

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă