10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCare este utilitatea unui elevator autor pentru o afacere cu mașini?

Care este utilitatea unui elevator autor pentru o afacere cu mașini?

Cu ajutorul unui elevator auto se poate ridica de la sol o mașină care nu depășește sarcina maximă de ridicare a echipamentului în cauză, dar niciun alt tip de obiect în afară de automobile.

 

După structura lor, există mai multe tipuri de elevatoare auto. Cele mai ieftine dintre ele sunt elevatoarele auto de tip platformă sau foarfecă special create pentru vulcanizări, iar cele mai scumpe sunt cele destinate operațiilor de reglare a direcției, dar și cele cu patru coloane, atât de puternice că pot ridica de la sol și automobile foarte grele precum SUV-urile sau microbuzele.

 

În ceea ce privește prețul lor, elevatoarele auto pot avea tarife care încep de la câteva mii de lei și ajung până la câteva zeci de mii de lei. Diverse tipuri de elevatoare auto se găsesc online, pe site-ul magazinului eqp.ro, un important distribuitor de echipamente auto, scule și utilaje de pe piața românească.

 

Ce fel de elevator auto să alegi în funcție de afacerea pe care o conduci?
 

În cazul elevatoarelor auto, regula care spune că un produs este cu atât mai bun cu cât este mai scump se aplică doar parțial. Dacă ai de exemplu o vulcanizare, cu spațiu interior destul de strâmt, unde una din principalele operații pe care le desfășori trebuind să ridici mașinile de la sol este schimbarea anvelopelor de la un sezon la altul, atunci nu ai nevoie de un echipament foarte scump. Cel mai convenabil elevator auto de vulcanizare, dacă este produs de un brand renumit în această industrie, este mai mult decât suficient pentru afacerea ta.

 

Pe de altă parte, dacă cei mai mulți clienți ai tăi conduc o anumită marcă de mașini și atelierul tău auto este specializat pe acea marcă, poți investi într-un elevator profesional de direcție, sau anume creat pentru un brand aparte.

 

Există și persoane, atât juridice, cât și fizice, care investesc în elevatoare auto pentru stivuirea a două mașini unele sub altele. În zonele unde locurile de parcare sunt foarte scumpe, este mult mai convenabil să cumperi un elevator auto pentru a profita la maxim de spațiul de care dispui, decât să investești în două locuri de parcare pentru mașinile aceleiași familii, mai ales în cazul în care pe una din ele nu o folosești la fel de des ca pe cealaltă.

 

Ce nu poți face cu un elevator auto, indiferent de prețul utilajului în care ai investit?
 

Cu un elevator auto, oricât de scump, puternic sau specializat ar fi el, nu poți ridica de la sol și alte obiecte cu excepția automobilelor. Prin lege este strict interzis să ridici cu ajutorul elevatoarelor auto animale vii sau sacrificate, piese de mobilier și chiar automobile în care încă se află pasageri.

 

Cu toate că au puterea necesară pentru ridicarea de la sol a unei game impresionante de obiecte, având o putere de ridicare de cel puțin câteva tone, pentru siguranța celor care le operează, elevatoarele auto nu trebuie să fie folosite cu niciun alt scop în afară de cel pentru care au fost create.

 

O atenție deosebită în ceea ce privește elevatoarele auto trebuie acordată și modului de instalare, nu doar modului de operare. Există o autorizație specială pe care proprietarii elevatoarelor auto trebuie s-o obțină pentru operarea unui elevator. Ea nu este foarte greu de obținut dacă se respectă toate instrucțiunile de instalare recomandate de producător, mai ales în ceea ce privește podeaua pe care se amplasează utilajul. Dar, pentru obținerea acestei autorizații, este absolut necesar ca în cadrul atelierul să existe cel puțin un angajat special instruit în operarea acestui tip de aparat, un fel de profesionist în utilizarea elevatoarelor auto.

 

În concluzie, pentru ce ai nevoie de un elevator auto?
 

În calitate de proprietar de atelier auto, un elevator îți este absolut necesar dacă vrei să ai un volum mare de clienți, pe care să-i servești rapid și care la rândul lor să fie complet satisfăcuți de serviciile tale.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă