11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăLifestyleCare este modelul de ghete de iarnă care ți se potrivește?

Care este modelul de ghete de iarnă care ți se potrivește?

De aceea, îți venim în ajutor, astfel încât să alegi un model potrivit de ghete, pentru înălțimea ta, dar și pentru condițiile meteo din timpul iernii.

Ce ghete poți să porți dacă ai picioarele subțiri

Dacă faci parte din categoria femeilor cu picioare subțiri, nu ar trebui să îți faci griji în privința alegerii pantofilor potriviți. Însă, în ceea ce privește încălțămintea de iarnă, îți recomandăm cizmele peste genunchi, care vor sublinia lungimea și subțirimea picioarelor. Optează pentru încălțămintea flexibilă în jurul gleznelor, astfel încât să evidențiezi suplețea lor. În schimb, ar trebui să eviți tăieturile asimetrice sau botinele scurte. Dacă ai mai mult de un centimetru distanță între botină și gleznă, picioarele vor părea mult prea subțiri.

Cum alegi ghetele de iarnă dacă ai gambele groase

Pentru persoanele cu gambe groase, cea mai bună alegere sunt botinele cu tocul gros, care sunt puțin largi pe picior. Botinele trebuie să se termine exact înainte de a începe pulpa, iar cizmele nu trebuie să fie mai înalte de genunchi. De asemenea, evită ghetele care se termină la mijlocul pulpei, pentru că evidențiază grosimea gambelor.

Ce ghete poți purta dacă ai picioarele groase

Dacă ai picioarele groase sau scurte, poți purta botine cu toc. În general, un toc mediu îți va aduce o doză de feminitate și va tăia din grosime. De asemenea, este recomandat să optezi pentru botine care depășesc linia gleznei, sau care au decupaj în V pe gleznă, astfel încât să ofere impresia unei glezne mai subțiri. Acest model de botine poate fi purtat cu pantaloni strâmți, colanți, jeanși skinny, dresuri mate sau fuste scurte, care să creeze un aspect feminin.

Ce ghete de iarnă ți se potrivesc dacă ești scundă

Dacă ești mică de statură, poartă cizmulițe cu platformă sau cu toc gros, pentru a obține câțiva centimetri în plus. Încearcă să alegi detalii verticale, care să alungească piciorul, în loc de detalii pe orizontală. De asemenea, persoanele scunde ar trebui să evite ghete de damă cu tocuri pătrate, botinele fără toc sau cizmele peste genunchi. Deși cizmele lungi alungesc vizual piciorul, acestea pot crea un efect invers, dacă sunt purtate cu un outfit nepotrivit. Așa că, persoanele scunde pot opta pentru o pereche de cizme înalte, doar dacă poartă dresuri mate în aceeași culoare, colanți sau blugi, astfel încât să creeze o senzație de continuitate.

Ce ghete de iarnă poți purta dacă ești înaltă

Femeile înalte sunt destul de norocoase, deoarece pot purta o varietate mare de modele de încălțăminte. Iar în ceea ce privește încălțările de iarnă, pot opta pentru cizme cu toc mediu, sau pentru cizme înalte, fără toc.

Cum alegi ghetele de iarnă

Atunci când îți alegi ghetele de iarnă, trebuie să ții cont și de alte aspecte, pe lângă design. În primul rând, trebuie să te gândești unde le vei purta și pentru cât timp, dar și care sunt temperaturile în zona în care locuiești. Pentru a te bucura de un confort termic, îți recomandăm să iei în considerare cât de înalte sunt ghetele, cât de groasă este talpa – atât cea exterioară, cât și cea intermediară, dar și tipul de căptușeală folosit – blăniță artificială, lână sau spumă.

De asemenea, ghetele de iarnă trebuie să te protejeze și de diversele forme de precipitații. Iar, dacă plănuiești să îți petreci iarna pe pârtie, cumpără-ți ghete water-resistant.

Ghetele de iarnă ar trebui să aibă talpa plată, înaltă și impermeabilă. În ceea ce privește materialul din care este fabricată talpa, reține că materialele cauciucate devin rigide la temperaturi foarte mici, adică își pierd flexibilitatea și aderența.

Atunci când îți alegi încălțămintea de iarnă, încearcă să ții cont de aspectul practic, și să optezi pentru o pereche de ghete rezistente. Evită încălțămintea cu blană artificială la exterior, sau cu prea multe catarame, deoarece este greu de întreținut și se uzează repede. Alege un model care să se potrivească perfect cu ținutele tale zilnice de iarnă, pentru a-l purta cu drag.

Cele mai citite

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă