15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleAcademia Hagi, sfert-finalistă la Mondialul Copiilor

Academia Hagi, sfert-finalistă la Mondialul Copiilor

Grupa 2002 a jucat aseară pentru locul 5 la Danone Nations Cup, competiție dedicată echipelor de copii.

„Vrem să facem cea mai mare performanță a unei echipe românești la Danone Nations Cup”, declarau oficialii constănțeni lunea trecută, iar după o săptămână, Academia Hagi se va întoarce acasă cu cea mai bună performanță din istorie. Indiferent de rezultatul meciului pentru locul 5, disputat aseară, copiii din Ovidiu au depășit cu mult performanța din 2011 a echipei de la Mircea Eliade: locul 18, la Madrid.

Aventura Academiei Hagi la Rio de Janeiro a fost una de excepție. Puștii lui Constantin Fălină au făcut senzație în faza grupelor și au ajuns până în sferturile de finală ale Danone Nations Cup, performanță unică pentru fotbalul românesc. Cum competiția s-a dovedit, în timp, o veritabilă rampă de lansare pentru fotbaliști de marcă, viitorul pare strălucit și pentru Academie.

Golgheterii

În faza grupelor, românii au câștigat toate cele trei meciuri și s-au calificat fără probleme în optimi. Luis Munteanu, autor a patru goluri, a fost eroul echipei din Ovidiu care a depășit cu 2-0 Germania, cu 3-0 Tunisia și cu 1-0 Irlanda, pe lângă goleador remarcându-se una dintre cele două vedete ale generației, Alexi Pitu, autor a restului de goluri.

Pitu s-a remarcat apoi în optimea cu Italia, acolo unde românii s-au impus cu 2-0 prin dubla puștiului și au reușit să mai bifeze o premieră, după ieșirea din grupe: intrarea în ultimii opt.

Din păcate, Japonia s-a dovedit un adversar prea tare și s-a impus cu 3-0. Fără să fie afectați foarte tare de eșec, -picii s–au răzbunat imediat pe Indonezia, Munteanu și -Pitu marcând, din nou, câte un gol în victoria cu 3-1. Aseară, constănțenii au jucat cu Arabia Saudită pentru locul 5, finala fiind disputată între Japonia și Paraguay.

 

Au fost 12 magnifici

Academia Hagi a deplasat în Brazilia un lot de 12 jucători, aceiași care s-au impus în finala la nivel național. Sabin Stănciulescu – portar, Darius Grosu, Daniel Bîrzu, Dan Neicu, Constantin Grameni, Robert Voicu, Ştefan Marin, Radu Pocol, Louis Munteanu, Alexi Pitu, Iulian Bileca, Ionuţ Tudori – jucători de câmp, au fost însoțiți în Brazilia de către antrenorul Cons-tantin Fălină, cel care se arătase mai mult decât optimist în privința deznodământului, la momentul plecării.

REZULTATE. Cum a jucat România

Faza grupelor: România – Tunisia 3-0 (Louis Munteanu 2, Alexi Pitu), Irlanda – România 0-1 (Louis Munteanu), Germania – România 0-2 (Louis Munteanu, Alexi Pitu). Optimi de finală: România – Italia 2-0 (Alexi Pitu 2). Sferturi de finală: România – Japonia 0-3. Locurile 5-8: România – Indonezia 3-1 (Radu Pocol, Alexi Pitu, Louis Munteanu). Partida pentru locurile 5-6 s-a disputat aseară.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă