0.6 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăLifestyleMODĂ & LIFESTYLE. 5 trenduri care definesc perfecțiunea

MODĂ & LIFESTYLE. 5 trenduri care definesc perfecțiunea

Ce ar trebui să știe orice persoană este că nu există frumos sau urât, la fel cum nu există corect sau greșit, cel puțin nu în fashion. Tocmai de aceea, ceea ce ar trebui să ghideze aparițiile sunt stilul personal, bine definit, și acel ceva care generează efectul wow, și anume încrederea.

 

1. Stilul personal

 

Trebuie să ne eliberăm de tendințe. Singura regulă după care trebuie să te ghidezi este că nu există reguli. Cu siguranță este necesar să ai cunoștință despre câteva principii ale stilismului, dar cel puțin la fel de important este să-ți cunoști punctele forte și pe cele slabe, să știi cum să-ți pui în valoare atuurile și mai ales să știi ce îți place, ce te face să te simți bine. Arta de a combina stiluri și texturi vine natural atunci când ești stăpână pe tine și știi ce vrei.

Alege întotdeauna acele piese vestimentare care te avantajează și încearcă să-ți organizezi propria garderobă-capsulă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci investiții majore, ci mai degrabă că trebuie să investești cu cap. Câteva piese esențiale, din materiale de bună calitate, croieli perfecte, poate chiar piese custom made sunt cele care te vor scoate din încurcătură de fiecare dată.

Mergi pe variante clasice pentru piesele de bază: pantalon, cămașă, fustă, trenci etc. Neapărat o pereche de jeans. Neapărat o rochie în care te vei simți ca o divă. Și așa ajungem la…

 

2. Accesoriile care fac diferența

 

Știm, hainele sunt importante. Așa este. Dar o rochie de designer care îți și vine perfect va fi mereu umbrită de niște pantofi care au flecurile tocite sau de o geantă care nu este din piele. Dacă la genți stăm mai bine, cu pantofii ar trebui să stăm și mai și. Pentru că pantofii pot chiar metamorfoza o ținută. Din clasică să devină funky, sport, casual. Sau invers. Tocmai de aceea, pune pe lista de shopping câteva modele clasice, versatile – care să fie și comode și ușor de adăugat ținutelor preferate, dar și câteva excepții. Adică încălțămintea care te face să te simți bine. De exemplu, Humanic a lansat o colecție concentrată pe cizme overknees, botine și cizme din velur. Îndrăznețe, curajoase, pot face acel pas spre wow de la o ținută clasică sau măcar obișnuită. Combină-le cu un pulover oversized care să-ți servească drept rochie și cu siguranță vei întoarce privirile.

De asemenea, accentele glam sunt cele care dau culoare ținutelor, așa că păstrează în arsenalul tău de petrecere și astfel de accesorii. Linii feminine și un design spectaculos – acestea sunt prerogativele pantofilor Humanic pentru petreceri de neuitat. Materialele prețioase, linia rafinată și curelușele pe gleznă, ștrasurile și mult glitter creează formula perfectă pentru a completa o ținută de seară.

O celebrare a modelelor cu vârf ascuțit și design extravagant, de la toc până la talpă, vine tot din colecția Heeled Boots. Botine sexy, cu leopard print sau într-o nuanță de alb strălucitor sunt extrem de feminine, iar pentru o nouă identitate a ținutei de birou, alege botinele cu toc în culoarea Barolo. Acest roșu rubiniu domină tot și învăluie toate variantele de pantofi, cizme și accesorii.

 

3. Bijuteriile, glam în orice moment

 

Coliere Urban Goddess by IONA

Discrete, oversized, aurii, argintii, de designer, luate de la un târg vintage, bijuteriile sunt esențiale. Esențiale. Chiar dacă ai un stil minimalist, felul în care alternezi bijuteriile cu alte elemente ale ținutelor tale îți vor defini stilul. Poți merge pe combinații de stiluri, pe auriu, argintiu sau rose, poți încerca să creezi bijuterii unicat sau poți merge pe mâna designerilor români.

De curând am descoperit un brand nou, 100% românesc, denumit după unul dintre personajele mele preferate din literatură. Astfel, bijuteriile IONA sunt creațiile designerilor de produs și ale maeștrilor bijutieri din România. Sunt lucrate în aur de 14K galben, alb și roz și sunt grupate în trei colecții stand-alone denumite sugestiv, urmând semnificația pieselor incluse: The Nature, Urban Goddess, Azteca și o capsulă numită Black Label.

Inel Back from the Future, aur galben, IONA

Design-ul produselor este unul minimalist, cu linii foarte fine. „Bijuteriile se pot personaliza, astfel încât piesele să fie cu adevărat unice și remarcabile pentru posesoarele lor. Noi credem în femeile IONA, femei moderne, puternice și asumate. Pentru ele am creat bijuterii din aur, cu simboluri și semnificații în care să se regăsească”, a explicat Simona Telteu, managing partner IONA.

Pe de altă parte, accesibile și iubite sunt și bijuteriile Pandora. Nu putem să trecem cu vederea linia fină, subtilă, delicată a noii colecții Grains of Life, care se integrează perfect în peisajul autumnal. Finisate manual, în ediție limitată, bijuteriile brandului danez din această colecție sunt inspirate din natură.

Bijuterii Pandora, colecția Grains of life

 

4. Răsfăț pentru corp, răsfăț pentru minte

 

De ce credeți că spa-urile au atât de mult succes? Pentru că, pe lângă îngrijirea corporală evidentă, acestea contribuie la o stare psihică de bine. Ceea ce faci pentru corpul tău, pentru pielea ta, are efect atât la exterior, cât și la interior. Iar după 25-30 de ani, atenția pe care i-o acorzi tenului trebuie să fie sporită. Astfel, dincolo de orice, îngrijește-ți pielea cu produsele potrivite tipului de ten, dar și problemelor pe care vrei să le tratezi, fie că vorbim despre roșeață, pori dilatați, tendințe acneice, riduri, depigmentare și lista poate continua.

De curând, s-a lansat în România, brandul Mary Cohr, de referință pe piața de cosmetice. Tratamentul pentru fermitatea pielii, redarea volumului și nu numai constă într-un dublu gomaj, atât enzimatic, cât și mecanic, o infuzie cu ser cu acid hialuronic și două măști din bioceluloză, create pentru față și decolteu. Ingredientele folosite stimulează producția naturală de colagen și elastină, oferind un efect de lifting și fermitate instant. Această parte a tratamentului se face exclusiv în cabinetul cosmetic, însă pentru uz personal există masca Fermete Lifting, tot din bioceluloză și acid hialuronic, care oferă un efect de lifting instant.

Pe de altă parte, pentru că soarele nu mai este atât de intens, poate fi momentul ideal pentru un peeling chimic. Nu este o intervenție cosmetică de speriat, dimpotrivă, mai ales când apelezi la profesioniști.

„Una din cele mai des întâlnite preconcepții este că peelingurile chimice îți vor arde pielea, lăsând-o roșie și iritată. Cu excepția cazului în care optezi pentru un peeling extrem de agresiv, această preconcepție este departe de a fi adevarată. Cel mai adesea, peeling-urile chimice sunt folosite pentru a corecta defecte cosmetice ale pielii. Rezultatele oferite constau în: îmbunătățirea aspectului pielii, iluminare, netezire, uniformizarea nuanței tenului, eliminarea petelor pigmentare, a urmelor de acnee, normalizarea pH-ul și secreției glandelor sebace, diminuarea ridurilor, oferirea unui plus de fermitate și elasticitate tenului datorită creșterii sintezei de colagen, activarea funcțiilor de protecție și regenerare ale pielii datorită efectului acizilor”, a explicat Corina-Ioana Sterea, de la Pure Salon.

 

5. Zâmbetul, cartea ta de vizită

 

Dantura sănătoasă este totuși un atu imbatabil, la care nu ar trebui să renunți. Un zâmbet larg și sincer face uneori cât trei ținute alese corect. Sau poate chiar mai mult. De aceea ar trebui să fii mereu atentă cu dantura și igiena orală. Pentru că, de multe ori, banalul periaj dentar, efectuat însă corect și la timp, te poate scăpa de probleme mult mai dureroase și neplăcute. De exemplu, parodontoza este o afecțiune care cu siguranță își va pune amprenta asupra zâmbetului tău.

Aceasta are de cele mai multe ori un debut insidios, dar finalul este unul dezastruos. Inflamațiile gingiei, sângerările trecătoare, disconfortul gingival, pot fi trecute ușor cu vederea. Netratate la timp aceste probleme duc la apariția depunerilor de tartru, acumularea de resturi alimentare pe dinți și în consecință la un stadiu avansat de afectare al parodonțiului și inclusiv la apariția mobilității dinților şi pungilor parodontale.

„Vizitele regulate la medicul stomatolog sunt esențiale mai ales pentru că semnele și simptomele parodontozei sunt dificil de diagnosticat în lipsa unui control clinic si radiologic. Depistată în stadiu incipient, parodontoza are mari șanse de vindecare. În cabinetul medicului stomatolog diagnosticul se stabilește în urma unor radiografii care au rolul de a evalua suportul osos din jurul dinților”, explică medicul stomatolog Claudiu Lupașcu, de la Clinica LLL Dental.

Acesta spune că vizitele la stomatolog nu mai sunt de mult timp dureroase și neplăcute. Dimpotrivă, inclusiv în cazul acestei afecțiuni, atât depistarea, cât și tratamentul sunt eficiente.

„Tratamentul este complex și se stabilește în funcție de fazele bolii, de la un simplu detartraj pentru îndepărtarea factorului favorizant și anume tartrul, până la intervenții chirurgicale de adiție osoasă și reconstrucție a țesuturilor afectate. De exemplu, în cazul gingivitei, care este o formă ușoară și reversibilă de îmbolnăvire parodontală, tratamentul este alcătuit dintr-un detartraj pentru îndepărtarea tartrului. Dacă, însă, pacientul are o formă avansată de parodontoză, tratamentul va avea mai multe etape. La început se va apela la tratamentul non-chirurgical care constă în chiuretaj în câmp închis. Acest tratament are însă anumite limite și atunci când nu este de ajutor bolnavului se va apela la tehnici chirurgicale regenerative”, mai spune medicul stomatolog Claudiu Lupașcu.

Tehnologia ne vine și de data aceasta în ajutor, mai exact prin tratamentul cu laser al parodontozei. „Tratamentul Parodontal Laser Low Level Laser este una dintre cele mai inovatoare terapii în domeniu. De regulă, pacienții aleg această metodă în detrimentul intervenției chirurgicale cu bisturiul și sutura deoarece este  o procedură minim-invazivă, o alternativă blândă, fără incizii, a chirurgiei parodontale cu lambou. Este mai puțin traumatizant, iar perioada de recuperare este sub 24 ore, pacienții putând să meargă la serviciu în aceeași zi. Să nu uităm însă că parodontoza se poate opri din evoluție prin instituirea tratamentului, prin învățarea, exersarea și practicarea unei igiene riguroase”, a mai explicat medicul Claudiu Lupașcu.

 

 

 

Cele mai citite

A murit Gabriel Cotabiță. Artistul avea 69 de ani

Doliu în muzică. Gabriel Cotabiţă, unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi de muzică uşoară din România, a murit, a anunţat compozitorul Ionel Tudor. Artistul...

Ryanair amendată cu 107 milioane de euro pentru taxe abuzive

Compania aeriană low-cost Ryanair a fost sancționată cu o amendă de 107 milioane de euro în Spania, fiind acuzată de aplicarea unor „taxe abuzive”...

Atribuțiile președintelui României: Ce poate și ce nu poate face

Președintele României are un rol de mediator între puterile statului și între stat și societate, fiind responsabil cu menținerea echilibrului constituțional Președintele României, ales prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă