7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyle3 tipuri de transport marfa specializat si particularitatile lor

3 tipuri de transport marfa specializat si particularitatile lor

 Alternative cat mai viabile (atat transport rutier, cat si aerian si naval) si, nu in ultimul rand, dotari pentru toate tipurile de produse care necesita conditii speciale.

Unul dintre cele mai bune exemple in acest sens il reprezinta compania Volsped, care, din anul 2007, a parcurs nu mai putin de 60,3 milioane de kilometri in beneficiul clientilor sai, “bifand” 31.680 de destinatii din intreaga lume.

 

Dintre cele 700.000 de tone transportate de-a lungul ultimilor 13 ani, multe au reprezentat exemple de transport marfa specializat. Spre deosebire de marfurile generale, care includ o gama foarte variata de bunuri si produse pentru care nu este nevoie de conditii speciale de transport si care nu sunt supuse unor reglementari legale distincte, cele specializate sunt mai dificil de realizat.

 

Protejarea bunurilor din aceasta categorie nu este obligatorie doar pentru pastrarea calitatilor lor, ci si pentru a respecta intru totul prevederile legale si a evita producerea unei adevarate tragedii.

 

Volsped realizeaza nu mai putin de 8 tipuri de transport marfa specializat: de mobila, frigorific, ADR (bunuri periculoase), de autoturisme si alte vehicule, agabaritice, de utilaje, cereale si textile. In continuare, va vom prezenta cateva particularitati ale ultimelor trei dintre acestea:

 

1. Transport de utilaje. Acest serviciu oferit de firma Volsped include transportul de utilaje agricole de diverse dimensiuni, tractoare, utilaje de constructii si pentru orice alta industrie, indiferent de marimea si greutatea acestora, dar si de destinatie.

 

In functie de caracteristicile transportului de marfa, se va alege autovehiculul potrivit: camion cu semiremorca, camioneta sau microbuz. Nu in ultimul rand, in cazul volumelor mai mari, se poate asigura un regim de camion complet sau grupaj.

 

2. Transport de cereale si seminte oleaginoase. Volsped asigura transportul cerealelor si semintelor oleaginoase indiferent de cantitati, pentru toate zonele agricole din tara, in cel mai scurt timp. Firma de transport marfa colaboreaza cu parteneri cu experienta in domeniu, care indeplinesc toate conditiile impuse de legislatia in domeniu si detin atat asigurare CMR, cat si asigurare de raspundere civila.

 

Parcul auto cu care se realizeaza transportul cerealelor si semintelor este diversificat, fiind adaptat pentru toate tipurile de plante tehnice, dar si pentru materiile prime necesare infiintarii culturilor. Acest transport specializat se realizeaza atat in perioadele de varf (in timpul campaniilor de recoltare), cat si in afara acestora, atat rutier, cat si feroviar, fluvial si maritim.

 

3. Transport de materiale textile. Nu in ultimul rand, marfurile textile si cele sensibile la intemperii sunt transportate in dube ori autocamioane cu semi-remorca, in paleti, la saci, in cutii sau baloti. Volsped va pune la dispozitie autoutilitare carosate si dube destinate transportului de confectii pe umerase, vehicule echipate cu 16 pana la 25 de stendere, impartite pe doua randuri.

 

Fiecare stender este dotat cu sisteme de fixare a umeraselor, pentru a evita desprinderea acestora, ele fiind cromate, pentru a evita patarea cu rugina sau depunerea de praf. Transporturile de confectii se realizeaza in regim complet sau grupaj, cu dube care pot incarca de la o bara si pana la 100 de bare.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă