12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyle10 superalimente si ingrediente alternative populare

10 superalimente si ingrediente alternative populare

Natura este foarte darnica si, printr-o alimentatie corecta, echilibrata, poti sa te mentii intr-o forma foarte buna, cu chef de viata si sanatos. In acesta categorie intra superalimentele, din ce in ce mai populare si pe piata din Romania.

De fapt, aceste produse sunt cunoscute din vechime si au fost folosite in medicina traditionala, sub forma de pulbere de plante, radacini, flori sau frunze. Au la baza numerosi nutrienti si trebuie consumate cu masura. Sunt foarte multe astfel de pudre, dar trebuie alternate, iar pentru inceput poti sa pornesti cu 3 – 10 feluri.

Mai jos ai o lista cu 10 astfel de superalimente pe care poti sa le incluzi in alimentatia ta, aternandu-le, cu pauza de o zi intre ele.

 

Faina de migdale – este o buna alternativa la faina de grau si se poate inlocui usor in retete cu raport de 1 la 1, pentru paine, briose, clatite, prajituri si orice alt aluat care nu necesita drojdie. Are un cantinut bogat in carbohidrati, fibre, lipide, proteine, vitamina E, mangan, ,magneziu, fosfor, calciu, fier etc. Se gaseste in comert si poti afla mai multe pe  faina de migdale .

 

Spirulina – este obtinuta din alge verzi- albastre, cu un complex foarte bogat de substante hranitoare: proteine, betacaroten, grasimi sanatoase precum Omega 3 si Omega 6, aminoacizi esentiali, vitamine si minerale. Chiar daca gustul este mai special, te vei obisnui usor, iar daca nu poti alege varinata capsule. Este un bun energizant si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Are de asemenea rezultate bune in bolile de inima, de ficat, diabet sau chiar cancer. Poti sa citesti mai multe despre beneficiile spirulinei aici .

 

Goji – consumate in China de mii de ani, au inceput sa fie preferate si la noi, mai ales pentru salate, deserturi sau in bauturi. Au foarte multe beneficii pentru organism, fiind o sursa importanta de vitamina C, vitamina A, complexul de B-uri, fier, calciu, proteine, fibre, aminoacizi, betacaroten etc. De asemenea, au un numar foarte mic de calorii, fiind de ajutor si in curele de slabit.

 

Pudra de macese – cunoscute pentru aportul mare de vitamina C, macesele mai au si alte beneficii asupra organismului, creste imunitatea, ajuta la detoxifiere si in curele de slabit, are efecte benefice asupra pielii, combate acneea etc.

 

Pudra de catina – cu siguranta cunosti beneficiile pe care le aduce catina organismului, avand in compozitie un continut mare de vitamina C, complexul de B-uri, E, K, calciu, magneziu, fier, betacaroten etc. Se poate combina usor pentru un mic dejun delicios cu iaurt, sucuri de fructe sau legume, in salate sau sub forma de ceai.

 

Pudra de urzica – considerara o adevarata farmacie naturala, urzica are numeroase proprietati terapeutice. Se poate consuma in sucuri, in salate, in supe creme etc.

 

Seminte de canepa – cu un gust bun, bogate in proteine, fibre, acizi grasi sanatori ce au efecte antioxidante, semintele de canepa nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. Se pot adauga in diverse preparate, salate, supe, sosuri, in cerealele de dimineata etc.

 

Chia – inrudita cu menta romaneasca, aceasta minunata planta, folosita de mii de ani pentru proprietatile sale, a fost mai recent inclusa si in bucataria moderna.Semintele pot fi albe sau negre, cele de culoare maronie sunt ajunse la maturitate. Sunt foarte consistente, dar au un aport caloric scazut, asa ca pot fi consumate la orice ora din zi. Contin proteine, minerale (sodiu, calciul, potasiu, fier, magneziu, fosfor), vitamine (A, C, B), aminoacizi, carbohidrati etc.

 

Neem – cunoscuta si folosita de peste 5000 de ani in India, pulberea din frunze de neem a aparut si pe piata din Romania, fiind din ce in ce mai cautata datorita beneficiilor pe care le aduce organismului. Mai multe informatii poti gasi pe https://www.superalimente.ro/superalimente/161-neem-pudra-organica-125-g4277687.html si vezi de asemenea pretul.

 

Acerola – foarte asemanatoare cu visinele de la noi, aceste fructe provin din Brazilia si America centrala, si au o concentratie foarte mare de vitamina C. Pe langa aceasta mai contin vitamina A, complexul de vitamine B, magneziu, potasiu, si cantitati mai mici de fier, calciu, fosfor. Pudra are un gust acrisor, si poate fi usor combinata in diferite sucuri de fructe sau legume, dar si adaugata in deserturi, inghetata etc.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă