25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski spune că armata ucraineană a cerut mobilizarea a 450.000 - 500.000...

Zelenski spune că armata ucraineană a cerut mobilizarea a 450.000 – 500.000 de noi soldați

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata a cerut mobilizarea unui număr suplimentar de 450.000-500.000 de oameni, dar că încă nu a fost luată o decizie finală, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Conducerea armatei şi guvernul vor discuta „această problemă foarte sensibilă a mobilizării” şi după aceea va fi examinată de parlament, a spus liderul ucrainean într-o conferinţă de presă la Kiev.

El a notat că desfăşurarea unei mobilizări la o asemenea scară va necesita finanţare suplimentară.

Agenţia France Presse a transmis mai devreme marţi că, după 22 de luni de la începerea unui război soldat cu numeroase pierderi omeneşti, armata ucraineană face eforturi pentru a găsi noi recruţi pentru a-i trimite pe front şi pentru a lupta contra forţelor ruse aflate din nou în ofensivă, citând un comandant ucrainean potrivit căruia unităţile „duc lipsă de personal”, iar civilii „nu sunt dornici cu adevărat să se alăture forţelor armate”.

În plus, sistemul este afectat de corupţie, ceea ce le permite unor recruţi să evite armata, preşedintele Zelenski fiind nevoit să-i destituie în vară pe toţi responsabilii regionali însărcinaţi cu recrutarea.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Turcia se teme de un potențial “război regional”

Turcia și-a exprimat duminică preocuparea față de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, în urma atacurilor iraniene asupra Israelului în timpul nopții, subliniind temerea de...

Sebastian Burduja, despre solidaritate și spirit de echipă

Sebastian Burduja, ministrul energiei, invitat în podcastul Stakeborg, și întrebat ce carte ar fi viața lui, spune că un capitolul din prezent l-ar numi...

Prețul petrolul a înregistrat o creștere după atacul Iranului asupra Israelului

Iranul a lansat sâmbătă seara târziu drone explozive și rachete asupra Israelului, ca represalii la un presupus atac israelian asupra consulatului său din Siria la 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă