5.9 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski: Acțiunile rusești în Ucraina îngreunează discuțiile de pace

Zelenski: Acțiunile rusești în Ucraina îngreunează discuțiile de pace

Zelenski spune că acțiunile rusești din Ucraina sunt cele care dau înapoi discuțiile pentru pace și fac greu oprirea războiului.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat luni (4 aprilie) că a devenit mai greu pentru Ucraina să negocieze cu Rusia de când Kievul a luat cunoștință de amploarea presupuselor atrocități comise de trupele ruse în Ucraina. Kremlinul a negat orice acuzație legată de uciderea civililor în Bucha.

Zelenski a vorbit la televiziunea națională din orașul Bucha din regiunea Kiev, unde au fost găsite cadavre legate împușcate de aproape, o groapă comună și alte semne de execuții pe teritoriul reținut de trupele ruse, conform Reuters.

Zelenski spune că Ucraina vrea să ajungă la pace în conflictul cu Rusia, dar autoritățile rusești anunță mereu că vor demilitarizarea și denazificarea acesteia

Rusia neagă că a vizat civili de la invadarea Ucrainei pe 24 februarie, în ceea ce numește „operațiune militară specială” care vizează demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei. Ucraina spune că a fost invadată fără provocare.

Distrugerea și moartea civililor din Bucha pare să galvanizeze Statele Unite și Europa în sancțiuni suplimentare împotriva Moscovei, oficialii ridicând perspectiva unor restricții asupra exporturilor de energie ale Rusiei.

Negociatorii din Ucraina și Rusia s-au pregătit să se întâlnească marți, 29.03.2022, în Turcia pentru discuții față în față.

Discuțiile de marți dintre cele două părți vor fi primele în persoană de la o întâlnire acrimonioasă dintre miniștrii de externe din 10 martie, un semn al unei schimbări în culise, pe măsură ce Rusia își pierde impulsul pe câmpul de luptă.

Discuții de pace între Rusia și Ucraina în Turcia
Președintele turc Tayyip Erdogan urma să se adreseze negociatorilor înainte de discuțiile lor de la biroul prezidențial din Istanbul.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a declarat luni că cel mai ambiţios obiectiv al ţării sale la discuţiile cu Rusia din Turcia de săptămâna aceasta este acela de a ajunge la un acord de încetare a focului.

Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui „statut neutru” ca parte a unui acord de pace cu Rusia, dar un astfel de pact ar trebui să fie garantat de terți și supus referendumului, a declarat președintele Volodimir Zelenski în declarațiile difuzate duminică.

Cu toate acestea, un înalt oficial american a declarat luni că președintele rus Vladimir Putin nu pare să fie pregătit să facă compromisuri pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Platforma Spotify, acuzată că promovează artiști fictivi pentru a reduce costurile

Spotify este acuzată că își completează listele de melodii cu piese atribuite unor artiști fictivi, o practică menită să reducă plățile către muzicienii reali,...

Modificări fiscale pregătite: Guvernul analizează măsuri care ar putea reduce venitul net al salariaților

În contextul unui deficit bugetar crescut și al presiunilor pentru reforme fiscale, guvernul și partidele politice dezbat propuneri care ar putea schimba semnificativ sistemul...

Incendiu puternic în Piața Matache din Capitală: Avertizare RO-ALERT pentru populație

Sâmbătă dimineață, un incendiu de proporții a cuprins mai multe magazine din Piața Matache, situată pe strada Cameliei, Sectorul 1 al Capitalei. Din cauza...
Ultima oră
Pe aceeași temă