20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăPoliticăVolodimir Zelenski nu a mai vorbit în Parlamentul României. Explicațiile președintelui ucrainean

Volodimir Zelenski nu a mai vorbit în Parlamentul României. Explicațiile președintelui ucrainean

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că nu a pregătit niciun discurs pe care să îl prezinte în plenul Parlamentului României marţi, cu ocazia vizitei oficiale pe care o efectuează la Bucureşti, dar data viitoare va avea unul.

În cadrul conferinţei de presă comune susţinute cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după convorbirile oficiale, şeful statului român a fost întrebat de ce discursul liderului de la Kiev anunţat la Parlament a fost anulat.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că agenda omologului ucrainean a fost negociată între cele două delegaţii şi comunicată public.

„De ce nu m-aţi întrebat pe mine referitor la (evenimentul) de la Parlament? L-aţi întrebat pe preşedintele Iohannis despre mine. Mă puteţi întreba pe mine”, a intervenit Zelenski, în limba engleză.

Zelenski a susţinut că discursul nu era inclus în programul său. „Cred că aţi văzut că nu am nicio problemă în a susţine discursuri, în orice ţară, cu tot respectul. Desigur, am venit să văd oameni în România, să îmi exprim recunoştinţa şi să am discuţii pe teme strategice cu preşedintele Iohannis. În agenda mea este inclusă o întâlnire cu premierul şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi cu parlamentari, dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. (…) Data viitoare, să fiţi siguri că o să am unul special pentru Parlamentul dumneavoastră, pentru toţi jurnaliştii, pentru toată lumea”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

ICR Tel Aviv prezintă expoziția „Foliage of Life”, a artistei Dalia Sinclair

La Galeria ICR Tel Aviv a avut loc vernisajul expoziției de pictură, fotografii, instalații și artă video intitulată „Foliage of Life”. Lucrările sunt realizate de...

România are aproape 6 milioane de plătitori de asigurări de sănătate și 19 milioane de beneficiari – Carmen Orban (Guvern)

​România se apropie, în acest an, de 6 milioane de plătitori de asigurări de sănătate, în condițiile în care „anul trecut erau 5 milioane...

Săraci deși muncesc. Lucrătorii din România continuă să aibă cel mai mare risc de sărăcie din UE

România are cea mai mare rată a sărăciei în muncă din rândul statelor Uniunii Europene. Deși muncesc, românii prezintă un risc mai mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă