25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Times Square se află printre locurile în care New York-ul ar...

VIDEO: Times Square se află printre locurile în care New York-ul ar putea interzice armele

Deputații din New York au votat vineri noi legi privind armele de foc, care interzic accesul armelor în „locuri sensibile”, inclusiv Times Square, și cer ca persoanele care doresc un permis de port-armă să urmeze mai multe cursuri de pregătire și să își supună conturile de pe rețelele de socializare unei analize guvernamentale.

Proiectul de lege a fost trimis guvernatorului New Yorkului, Kathy Hochul, o democrată, care ar urma să îl semneze și să îl promulge, urmând să intre în vigoare începând cu 1 septembrie.

Sesiunea legislativă de urgență a început joi, la o săptămână după ce majoritatea conservatoare de la Curtea Supremă a anulat legile restrictive ale New York-ului privind permisele de port-armă și a decis pentru prima dată că Constituția SUA acordă dreptul unui individ de a purta arme în public pentru autoapărare.

Liderii democrați din New York au criticat hotărârea, spunând că vor exista mai multe violențe cu arme de foc dacă vor fi mai mulți oameni care poartă arme. Aceștia au recunoscut că acum trebuie să slăbească sistemul de permise vechi de un secol al statului, dar au căutat să păstreze cât mai multe restricții în numele siguranței publice, care ar putea deveni o țintă pentru mai multe contestații legale.

Instanța a decis că legea pe care legislatorii o schimbă le dădea prea multă libertate de decizie oficialilor pentru a refuza un permis.

Hochul, care a ordonat sesiunea extraordinară în legislativ, a declarat că reglementările statului privind permisele de port-armă au dus la faptul că New York are a cincea cea mai mică rată de decese cauzate de arme de foc dintre cele 50 de state americane.

„Statul nostru va continua să îi țină pe newyorkezi în siguranță, chiar și în ciuda acestui eșec al Curții Supreme”, a declarat ea într-o conferință de presă în Albany, în timp ce legislatorii încă dezbăteau proiectul de lege. „Poate că ei cred că ne pot schimba viețile din pix, dar și noi avem pixuri”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Mai mulți comercianți de pe litoral, propuși pentru închidere

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea pentru o perioadă de până la 6 luni a cinci magazine ale retailerilor Carrefour, Lidl, Kaufland...

Constănţeanca Sabrina Maneca-Voinea, campioană europeană la gimnastică

România a obţinut medalia de aur la proba de sărituri de la Campionatul European desfăşurat la Munchen, în Germania. Constănţeanca Sabrina Maneca-Voinea şi-a adjudecat...
00:00:57

VIDEO: Incendiile de vegetație obligă 1.500 de persoane să își părăsească locuințele din Spania

Incendiile de vegetație au făcut ravagii duminică, 14 august, în jurul orașului Anon de Moncayo din provincia Zaragoza, în nord-estul Spaniei, amenințând locuințe și...
Ultima oră
Pe aceeași temă