26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Boris Johnson laudă muncitorii feroviari ucraineni

VIDEO: Boris Johnson laudă muncitorii feroviari ucraineni

Premierul britanic Boris Johnson le-a mulțumit muncitorilor feroviari ucraineni într-un mesaj video, filmat în timp ce călătorea cu trenul din Polonia spre Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy.

Johnson a declarat că numele dat muncitorilor ferovieri, „oamenii de fier”, reflectă „spiritul de care dau dovadă, spiritul Ucrainei în a se ridica împotriva agresiunii îngrozitoare la care asistăm”.

La Kiev, Johnson a promis vehicule blindate și sisteme de rachete anti-navă, alături de sprijinul pentru împrumuturile acordate de Banca Mondială și angajamentul Marii Britanii de a renunța la utilizarea combustibilului fosil rusesc.

Întâlnirea dintre cei doi lideri a fost învăluită în secret până la apariția lui Johnson în capitala ucraineană.

Johnson a fost cel mai recent lider străin care a vizitat Kievul după ce forțele rusești s-au retras din zonă, marcând o revenire la un anumit grad de normalitate pentru capitală.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ordonanța de Guvern reduce prețul carburanților cu 50 de bani, dar reducerea e facultativă

Executivul a aprobat, în ședința de joi, 30 iunie, Ordonanța de Urgență care ar reduce prețul carburanților cu 50 de bani pe litru. Teoretic, această...

Valoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă se majorează la 30 de lei, începând cu data de 1 iulie 2022. Anunțul în acest sens este transmis, la...

Grecia oferă nave pentru exportul cerealelor din porturile ucrainene blocate 

Grecia este gata să pună la dispoziţie nave pentru exportul cerealelor din porturile ucrainene de la Marea Neagră, blocate de Rusia, a anunţat joi...
Ultima oră
Pe aceeași temă