29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateTedros, foarte emoționat, a fost reales director general al OMS

Tedros, foarte emoționat, a fost reales director general al OMS

Membrii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) l-au reales pe Tedros Adhanom Ghebreyesus în funcția de director general al OMS cu o majoritate puternică pentru încă cinci ani.

După ce și-a depus jurământul, Tedros a ținut un discurs în care a vorbit despre fratele său care a murit la o vârstă fragedă din cauza a ceea ce el crede acum că este rujeolă.

Tedros a fost reales director general al OMS, într-un scrutin ce a fost doar o formalitate cu un singur candidat

Alegerile cu vot secret, de la reuniunea anuală a Adunării Mondiale a Sănătății, au fost văzute ca o formalitate, deoarece Tedros a fost singurul candidat de la acestea, conform Reuters.

Miniștrii și delegații s-au așezat să-i strângă mâna și să-l îmbrățișeze pe Tedros, un fost ministru al Sănătății din Etiopia, care a condus agenția ONU într-o perioadă agitată, dominată de pandemia de COVID-19.

Pandemia COVID-19 „cu siguranță nu s-a încheiat”, a avertizat duminică șeful Organizației Mondiale a Sănătății, în ciuda scăderii numărului de cazuri raportate de la vârful valului omicron. El a spus guvernelor că „coborâm garda pe riscul nostru”, potrivit APNews.

Directorul general al agenției de sănătate a ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat oficialilor reuniți la Geneva pentru deschiderea reuniunii anuale a OMS că „declinul testelor și al secvențierii înseamnă că lăsăm virusul să evolueze”. De asemenea, el a menționat că aproape 1 miliard de persoane din țările cu venituri mici nu au fost încă vaccinate.

Într-un raport săptămânal de joi privind situația globală, OMS a declarat că numărul de cazuri noi de COVID-19 pare să se fi stabilizat după săptămâni de scădere de la sfârșitul lunii martie, în timp ce numărul total de decese săptămânale a scăzut.

Deși s-au înregistrat progrese, cu 60% din populația mondială vaccinată, „nu se termină pandemia până când nu se vaccinează toată lumea”, a declarat Tedros.

„Cazurile raportate sunt în creștere în aproape 70 de țări din toate regiunile, și asta într-o lume în care ratele de testare s-au prăbușit”, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Numărul ucrainenilor care intră în România, din nou în creștere. Peste 12.900, ieri

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că ieri, prin punctele de frontieră, au intrat în România 108.013 persoane, dintre care 12.908 de...
00:00:51

VIDEO: Accident șocant de autobuz în Peru

Cel puțin 17 persoane, printre care trei copii, au fost rănite după ce un autobuz s-a răsturnat joi (23 iunie) pe o autostradă din...

UPDATE: Bărbatul acuzat de terorism după atacul mortal de la Oslo, a fost arestat

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat și acuzat de crimă, tentativă de crimă și acte teroriste, după un schimb...
Ultima oră
Pe aceeași temă