19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăVideoMai mulți experți au descoperit în Portugalia un schelet imens de dinozaur

Mai mulți experți au descoperit în Portugalia un schelet imens de dinozaur

O echipă de experți din Portugalia și Spania a lucrat pentru a dezgropa cu grijă rămășițele a ceea ce ar putea fi cel mai mare schelet de dinozaur găsit vreodată în Europa.

Acesta ar putea fi cel mai mare schelet de dinozaur găsit vreodată în Europa, potrivit Reuters.

Aceste fotografii au fost lansate de Universitatea din Lisabona, după săpătura de la începutul lunii august de la Pombal, Portugalia.

Oamenii de știință spun că dinozaurul măsurat are aproximativ 82 de picioare lungime și pare a fi un sauropod care este un mâncător de plante, cu patru picioare, un dinozaur cu gât și coadă lungă.

Acești experți din Portugalia au descoperit un schelet de dinozaur, dar nu este singura descoperire de acest gen din ultima vreme.

Au fost descoperite rămășițele unui dinozaur zburător uriaș în Australia

Cercetătorii Australieni au descoperit rămășițele unui dinozaur zburător uriaș, care se spune că a survolat teritoriul australian în perioada Cretacicului.

Cu aripi de şapte metri lungime şi botul în formă de lance, acest plesiozaur ar fi fost „o fiară de temut”, notează într-un comunicat Tim Richards, conducător al echipei de cercetători ai Universităţii din Queensland care a studiat dinozaurul.

Fiara preistorică, care a fost denumită „Thapunngaka shawi”, semăna foarte mult cu un dragon, a precizat Richards.

Descrierea acestui Plesiosaurus se bazează pe fosila unei mandibule care a fost descoperită în iunie 2011 de localnicul Len Shaw pe terenul localităţii Wanamara, dintr-o zonă izolată a statului Queensland, din estul Australiei.

Cercetătorii au calculat că acest dinozaur avea craniul de un metru şi avea un bot prevăzut cu 40 de colţi care îi permiteau să se hrănească cu peşti din vechea Mare Eromanga din timpul Cretacicului, perioadă care a început acum 145 de milioane de ani şi s-a încheiat în urmă cu 66 de milioane de ani.

Dinozaurii Thapunngaka shawi, care se crede că au fost primele sauropode cu oase dorsale care zburau şi erau perfect adaptaţi zborului de propulsie, aveau osatura relativ uşoară, potrivit cercetătorilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...

Explicația echipei lui Nicușor Dan, după ce RL a arătat că primarul ascunde problemele din Centrul Istoric, în clipurile sale electorale

După ce ROMÂNIA LIBERĂ a arătat cum primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, își filmează clipuri electorale inclusiv în Centrul Istoric al Bucureștiului, eliminând...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă