20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalDupă canicula extremă, inundațiile scufundă case în India

După canicula extremă, inundațiile scufundă case în India

Inundațiile grave scufundă mai multe case în India, în special în statul Assam, câteva milioane de oameni fiind deja strămutați.

Victimele inundațiilor din statul Assam din India au spus că se luptă să aibă acces la hrană adecvată și apă potabilă vineri (24 iunie), în timp ce mari părți ale satelor și orașelor au rămas sub apă.
Inundațiile au strămutat peste 5 milioane de oameni, potrivit Autorității de gestionare a dezastrelor din statul Assam, mulți din districtul Nagaon căutând adăpost în corturi sau clădiri improvizate situate pe terenuri mai înalte.

Inundațiile scufundă case în India, iar pentru a ajuta populația autoritățile au aruncat din elicoptere alimente și provizii

Autoritățile au desfășurat elicoptere ale forțelor aeriene pentru a arunca alimente și alte provizii în comunitățile blocate.
Musonul aduce ploi abundente și inundații în Asia de Sud între iunie și octombrie, când râurile se umflă cu ape care se revarsă din Himalaya, care adesea își inundă malurile.
Dar modelul meteorologic extrem a devenit mai frecvent și ecologiștii avertizează că schimbările climatice ar putea duce la dezastre din ce în ce mai grave.

La începutul lunii iunie canicula a făcut ravagii severe în India în câteva state

Condițiile extreme de caniculă revin în India(n.r. 4 iunie 2022) după ce și acum câteva săptămâni au fost perioade cu temperaturi foarte mari.

Temperaturile au crescut în anumite părți ale Indiei după o scurtă perioadă cu ploaie, atingând maxime de 109,4 grade Fahrenheit( 60 Grade Celsius (ºC)), în New Delhi, forțând locuitorii să folosească umbrele pentru a se proteja de căldură sâmbătă (4 iunie).

Meteorologii au spus că temperaturile sunt de așteptat să rămână ridicate și în zilele următoare.

Valul de căldură vine după ce India a suferit cea mai caldă lună martie din ultimii 100 de ani, iar anumite părți ale țării au cunoscut cele mai ridicate temperaturi vreodată înregistrate, în luna aprilie a acestui an.

Condițiile extreme de caniculă revin în India pe fondul unor schimbări climatice ce vor expune un miliard de oameni în India și Pakistan
Oamenii de știință au legat începutul timpuriu al unei veri intense de schimbările climatice și spun că mai mult de un miliard de oameni din India și Pakistanul vecin sunt într-un fel expuși riscului de căldură extremă.

Criza acută a apei, în anumite părți din India, i-a făcut pe oameni s-o caute marți (17 mai), în timpul caniculei istovitoare ce a lovit țara.

Locuitorii din zona Vasant Vihar din capitala Indiei New Delhi au recurs la sigilarea recipientelor de apă cu lanțuri și lacăte. Cisternele cu apă au aprovizionat comunitățile, dar rezidenții au spus că nu sunt suficiente pentru a da și în jurul lor, conform Reuters.

Criza este la fel de gravă în orașul central al regiunii Bhopal, Madhya Pradesh. Un rezident, Vikas, a spus că sursele de apă au fost tăiate de aproape o săptămână, dar calitatea apei disponibile este „inutilizabilă”.

Deși în timpul caniculei de acum câteva săptămâni, țara s-a confruntat cu o criză de apă, acum inundațiile scufundă case în India.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avertizare de inundații, pe râuri din șase bazine hidrografice

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile mici din bazinele hidrografice Vişeu,...

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...
Ultima oră
Pe aceeași temă