26 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalBoris Johnson vrea să distrugă rețelele ilegale de trafic de persoane

Boris Johnson vrea să distrugă rețelele ilegale de trafic de persoane

Boris Johnson vrea să termine cu rețelele de trafic de persoane ce aduc migranți ilegal în Marea Britanie, prin Canalul Mânecii.
Peste 250 de migranți care încercau să treacă Canalul Mânecii cu șapte bărci au fost interceptați duminică (1 mai) de forțele de frontieră din Marea Britanie și au fost aduși în portul Dover, a declarat Ministerul Apărării britanic, conform Reuters.

Primele bărci cu adulți și copii mici au fost aduse la țărm cu ambarcațiunile Border Force luni, ceva mai devreme (2 mai).

Noile încercări ale migranților de traversare au avut o oprire temporară de 11 zile fără nicio traversare de la sfârșitul lunii trecute.

Boris Johnson dorește să combată rețelele de trafic de persoane prin trimiterea migranților în Ruanda

Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat în aprilie că Marea Britanie ar putea trimite zeci de mii de solicitanți de azil în țara est-africană Ruanda, cu scopul de a sparge rețelele de trafic de persoane și de a opri fluxul de migranți de peste Canal.

Conform planului, oricine a sosit ilegal în Marea Britanie de la 1 ianuarie ar putea fi acum mutat în Rwanda, ceea ce ar deranja modelul de afaceri al bandelor de trafic de persoane, a spus Johnson.
Dar planul său a atras critici rapide din partea oponenților din Partidului Conservator, al său și a organizațiilor caritabile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă